29 / 04 / 2024

Koç Holding'in ortaklık yapısını değiştiren şirket 13 Mayıs'ta kurulmuştu! 

Koç Holding'in ortaklık yapısını değiştiren şirket 13 Mayıs'ta kurulmuştu! 

Koç Holding’in sermayesinin yüzde 43,65’inin sahibi olan Temel Ticaret, A ve B grubu bütün paylarını Family Danışmanlık’a devretti. İşte ayrıntılar...



Family Danışmanlık Gayrimenkul Ve Ticaret Anonim Şirketi, Üsküdar'da 2 milyar 191 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Rahmi Koç, Semahat Sevim Arsel, Caroline Nicole Koç, İpek Kıraç, Mehmet Ömer Koç ve Yıldırım Ali Koç ortaklığında kuruldu.

Koç Holding in ortaklık yapısını değiştiren şirket 13 Mayıs ta kurulmuştu! 

Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Mustafa Rahmi Koç, yönetimi ünlü iş adamı Vehbi Koç’tan devraldı ve 4 Nisan 2003'te görevinden emekli olduktan sonra Koç Holding Şeref Başkanlığı’nı üstlendi.

Türk işletmeci ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Rahmi Koç'un oğlu, Mustafa V. Koç'un kardeşi Ömer Mehmet Koç, 2008'den sonra Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekilliği ve TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini üstlendi. Mustafa Koç'un 21 Ocak 2016'da vefat etmesinin ardından Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Semahat Sevim Arsel, 1928 yılında doğdu. Vehbi Koç'un kızı ve Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi olan Sevim Arsel, aynı zamanda Florance Nightingale Vakfı İkinci Başkanı ve Koç Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu kurucusu. 

Koç Holding in ortaklık yapısını değiştiren şirket 13 Mayıs ta kurulmuştu! 

Caroline N. Koç, Yükseköğrenimini Babson College (ABD) İşletme Fakültesi'nde tamamladı. Koç Topluluğu şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi olan Caroline N. Koç, 2008 yılında Haremlique Istanbul ve 2009 yılında Selamlique Türk Kahvesi’ni kurdu. 

İpek Kıraç ise Kıraç, 2002 yılında Koç Özel Lisesi’nden, 2007 yılında Brown Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu. Brown Üniversitesi Halk Sağlığı programında yüksek lisans eğitimine devam ederken, UMass Tıp Fakültesi’nde ALS hastalığı üzerine araştırmalar sürdüren Cecil B. Day Laboratuvarı Nöromusküler Araştırmaları’nda görevde bulundu. Vehbi Koç Vakfı, Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş., Amerikan Hastanesi, Zer Merkezi Hizmetler A.Ş., Arçelik Pazarlama A.Ş. ve Setur Servis Turistik A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüten İpek Kıraç, aynı zamanda 2016'dan beri Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili, iş insanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Ali Koç, 2013 ve 2015 yıllarında 'Yılın en başarılı iş insanı' ödülünü almıştı. 

Family Danışmanlık Gayrimenkul Ve Ticaret Anonim Şirketi Adresi ise Üsküdar Altunizade Mahallesi, Kısıklı Caddesi, No:26/4.

Family Danışmanlık Gayrimenkul Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Koç Holding karını katladı!

Ali Koç: Pek çok marka otomotiv piyasasından silinip gidecek


Geri Dön