10 / 05 / 2024

Kocaeli Arena'nın kaba inşaatında sona gelindi!

Kocaeli Arena'nın kaba inşaatında sona gelindi!

Geçtiğimiz yıl temeli atılan Kocaeli Arena'nın sekiz ay sonunda yüzde 25'i tamamlandı. Bu yıl sonunda tamamlanması planlanan stadın yetişip yetişmeyeceği merak ediliyor.



TOKİ tarafından yapılan ve toplam 150 bin metrekare alanda yükselen Kocaeli Arena'da tüm inşaatın yüzde 25'i tamamlandı. Yapılan açıklamaya göre kaba inşaatının yüzde 75'i biten Kocaeli'nin yeni stadyumunun ince işçiliğinde ise şu ana kadar yüzde 5'lik bir kısım tamamlanabilmiş durumda. 

Toplam inşaatın ise yüzde 25'nin tamamlandığını belirten yetkililer, bu yıl sonunda tamamlanması planlanan inşaatı yetiştirmeye çalışıyor. 

Kaba inşaatı büyük oranda tamamlanan inşaatta ince işçiliklere başlandı. 


SEKİZ AY ONCE TEMELİ ATILDI 


İsmetpaşa Stadyumu'nun bulunduğu arazimin satılması üzerine Kocaeli'ne yeni bir stat yapılması gündeme gelmişti. Geçtiğimiz yıl Eylül ayının sonlarında Gençlik ve Spor Bakam'nın da katıldığı törenle temeli atılan Kocaeli Arena'nın inşaatı bir ara yaşanan maddi sıkıntı nedeniyle durma aşamasına gelmişti. Toplam 150 bin metrekare alana yapılacak olan 33 bin kişilik yeni stadın geçen sekiz ayda yüzde 25'i tamamlanmış durumda. 


64 GİRİŞ KAPISI OLACAK 


Hızla yükselen inşaatta kaba inşaatın yüzde 75'inin tamamlandığı ifade edilirken, ince işçilik çalışmalarına da başlandığı ve yüzde 5'lik kısmının tamamlandığı öğrenildi. Yeni bir yaşam merkezi olarak planlanan Kocaeli Arena'da bin kapalı, 700 de açık olmak üzere toplam bin 700 araçlık otopark alanı da bulunacak. 576 VIP tribünü ve 50 adet locası bulunacak stadyuma, 22 adet asansör ve 64 adet de giriş kapısı bulunacak.


Kocaeli'ne kazandırılacak olan 33bin kişi kapasiteli Kocaeli Arena'nın kaba inşaatı tamamlanmak üzere. 


Bizim Kocaeli


Geri Dön