05 / 05 / 2024

Kocaeli Aşağı Hereke’ye yağmursuyu hattı yapılıyor!

Kocaeli Aşağı Hereke’ye yağmursuyu hattı yapılıyor!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Körfez ilçesine bağlı Kocaeli Aşağı Hereke bölgesinde, yüzey sularından kaynaklanan problemi çözmek için yağmursuyu hattı çalışmaları yapıyor.




Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Körfez ilçesine bağlı Aşağı Hereke bölgesinde, yüzey sularından kaynaklanan problemi çözmek için yağmursuyu hattı çalışmaları yapıyor. İş kapsamında, değişik çaplarda borular kullanılarak toplam 275 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı yapılacak.



CUMHURİYET CADDESİ BOYUNCA YAPILIYOR


Eğimli bir alan üzerine kurulu bulunan Aşağı Hereke bölgesindeki mevcut yağmursuyu hattı, aşırı yağışlarda oluşan yüzey sularından dolayı yetersiz kalıyordu. Yer yer yağmursuyu baskınlarının yaşanması üzerine İSU Genel Müdürlüğü, bölgenin problemini gidermek için çalışmalara başladı. Ana arter olan Cumhuriyet Caddesi boyunca yapılan çalışmalarda 1400 ile 400 mm arasındaki değişik çaplarda borular kullanılıyor.


275 METRE YAĞMURSUYU HATTI YAPILACAK


Boru imalatlarının sürdüğü çalışmalarda toplam 275 metre uzunluğunda yağmursuyu hattı inşa edilecek. Kısa bir süre içinde tamamlanacak olan çalışmalarda yeni yağmursuyu hattı ile toplanacak olan yağmursuları tren yolu altından geçen dereye bağlanarak uzaklaştırılacak. Çalışmalarla birlikte bölgede yağmursuyu problemi yaşanmayacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön