28 / 04 / 2024

Kocaeli 'de hasta yakınları için parmak izi tanıma sistemli misafirhane inşa edildi!

Kocaeli 'de hasta yakınları için parmak izi tanıma sistemli misafirhane inşa edildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kalacak yeri olmayan hasta ve refakatçilerine konaklama hizmeti vermeye başladı. Misafirhaneyi benzerlerinden ayıran en önemli özelliği ise parmak izi tanıma sistemiyle sağlıyor olması.




Kocaeli’deki hastanelere tedavi için il dışından gelenlerin yaşadığı en büyük sorunların başında konuklama geliyor. Kalacak yeri olmayan çoğu hasta ve yakını hastane koridorlarında konaklamak zorunda kalıyor. Bu duruma dur demek için Büyükşehir Belediyesi yeni bir hizmete imza attı. 2005 yılından bu yana Barınma Merkezi’nde sokakta kalan vatandaşlara kucak açan Büyükşehir, bu kez hasta ve yakınları için misafirhane açtı.


PARMAK İZİ TANIMA SİSTEMLİ


Büyükşehir Belediyesi, yeni binasında hizmet vermeye başlayan Barınma Merkezi’nin üst katını hasta ve yakınlarına tahsis etti. 52 yatak kapasiteli merkez, ücretsiz hizmet vermekle birlikte misafirlerine konaklamanın yanı sıra yemek, duş ve sağlık hizmeti de sunuyor. Misafirhanede parmak izi tanımalı yeni sistemle güvenlik de had safhada tutuluyor.




TEDAVİ SÜRESİNCE


Konum olarak oldukça ferah olan misafirhanenin bahçesi ve manzarası da oldukça güzel. Ağaçlar ve yeşillikler içerisindeki Körfez manzaralı merkez, hasta ve refakatçilerine bir nebze de olsun sıkıntılarını unutturuyor. Odaların içinde bulunan duş ve tuvaletler otel rahatlığını aratmıyor. Hiçbir ücret ödenmeyen merkezde hastalar ve yakınları tedavi sürecince kalabiliyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön