28 / 04 / 2024

Kocaeli Devlet Hastanesi’nin kaba inşaatı Şubat'ta bitiyor!

Kocaeli Devlet Hastanesi’nin kaba inşaatı Şubat'ta bitiyor!

İnşaatı hızla yükselen Kocaeli Devlet Hastanesi’nin iki bloğu inşaatı bitti ve duvarları örülmeye başlandı. İnşaatı yapan firma Şubat ayında kaba inşaatı bitirecek ve iç dizayn çalışmalarına başlayacak



Kocaeli Devlet Hastanesinin 8 Mayıs’ta atılan temelleri hızla yükselmeye başladı. 3 blok halinde yapılacak olan hastanenin iki bloğunun 8 katı tamamladı ve üçüncü bloğunda üçüncü katına çıkıldı. İki blokta duvarlar örülmeye, elektrik, su ve mekanik tesisat çalışmaları da başladı. 2 hafta içinde sıva çalışmaları de başlayacak. İnşaatı yapan Elron-Tema İnşaat Ortaklığı 29 Ekim’de anahtar teslim edecek şekilde planlarının işlediğini kaydetti. Şirket, Şubat ayında kaba inşaatı bitirecek.


8 KAT TAMAM

8 Mayıs’ta temelleri atılan Kocaeli Devlet hastanesinin inşaat alanında 1280 fore kazık çakıldı. Kazık çakma işleminin ardından başlayan inşaat hızla yükselmeye başladı. 3 bloktan oluşacak olan 320yataklı hastanenin ilk iki bloğunun 8 katı tamamlandı. Blokların katlarının tamamlanmasıyla birlikte duvarlar da örülmeye başlandı. Aynı zamanda mekanik, su ve diğer tesisat çalışmaları ve elektrik çalışmaları da inşaatta başladı. Üçüncü bloğun başlayan inşaatında da 3 kat bitirildi.


50 MİLYONLUK HASTANE

50 milyon 540 bin liraya mal olacak 320 yataklı hastane, 42 bin metrekare alanda 6 katlı olarak inşa edilecek. Yoğun bakım üniteleri ve acil servis dışında onkoloji, yoğun bakım ve diyaliz dahil olmak üzere toplam 326 yatağı olacak yeni hastanede 1500 metrekarelik acil servis de yer alacak. 9 ameliyathane, 24 diyaliz yatağı, 27 yoğun bakım ünitesinin olacağı hastanede 1200 personelin çalışması bekleniyor. Hastanenin inşaatının bitmesinin ardından Onkoloji hastanesi dışında tüm binalar yıkılacak ve ortaya çıkan alanda kent meydanı yapılacak.


Demokrat Kocaeli


Geri Dön