29 / 04 / 2024

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin kaba inşaatı bitti!

Kocaeli Şehir Hastanesi'nin kaba inşaatı bitti!

Kamu-Özel ortaklığı tarafından inşa edilen Kocaeli Şehir Hastanesi’nin(Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü) kaba inşaatı tamamlandı. Projede genel inşaatın yüzde 36’sı ise tamamlandı.



Kamu-Özel ortaklığı ile inşa edilen Kocaeli Şehir Hastanesi’nde sona yaklaşıldı. Kaba inşaatı tamamlanan projede genel inşaatın ise yüzde 36’sı bitti.

Özgür Kocaeli Gazetesi'nden Murat Yoldaş'ın haberine göre, AK Parti Genel Merkez Demokrasi Hakem Kurulu Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker inşat yetkililerinden projeyle ilgili bilgi aldı. 

 

 Kocaeli Şehir Hastanesi nin kaba inşaatı bitti!

 

2014 yılında ihalesi yapılan, 2017 yılının şubat ayında inşaatına başlanan 880 milyon TL ihale bedelli Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü'nün 2020 yılının Şubat ayında tamamlanması hedefleniyor. 

Toplam 350 bin metrekare alan üzerinde  inşa edilen dev hastane bin 225 yatak kapasitesine sahip. 8 katlı olacak hastanede 2 bin 500 araç kapasiteli otopark bulunacak. Şehir Hastanesi’nde 3 blokta; Kalp Damar Cerrahisi Hastanesi, Onkoloji Hastanesi, Kadın Sağlığı ve Çocuk Hastanesi, Genel Hastane, Fizik Tedavi Hastanesi ve Yüksek Güvenlikli Psikiyatri Hastanesi olmak üzere 6 hastane bulunacak. 

 

 Kocaeli Şehir Hastanesi nin kaba inşaatı bitti!

 

İnşaat alanında incelemeler yapan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker,  “17 Ekim’de hastaneye kadar yolcu taşıyacak tramvay projesinin ihalesi yapılacak. Hastaneye bağlantı yollarının projesi için Karayolları ile görüşüp, süreci takip edeceğiz. 2020 yılında hizmet açılmasını hedeflendiği hastane için emeği geçen İl Sağlık Müdürümüz ve ekibine, inşaatı yapan firma yetkililerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Şehir Hastanesi, bölge ve Kocaeli için çok büyük bir yatırım olacak. Sağlık Turizminde de ilimize ve ülkemize büyük katkıları olacak” açıklamasında bulundu.

 

 Kocaeli Şehir Hastanesi nin kaba inşaatı bitti!


Geri Dön