28 / 04 / 2024

Kocaeli Karamürsel Fulacık'ın alt yapısı yenileniyor!

Kocaeli Karamürsel Fulacık'ın alt yapısı yenileniyor!

Su Genel Müdürlüğü tarafından Kocaeli'nin Karamürsel Fulacık ve Karaahmetli mahallelerine sağlıklı altyapı çalışmaları başlatıldı.




KOCAELİ’NDE ellinin üzerinde proje ile altyapı yatırımlarını sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, Karamürsel ilçesine bağlı 2 mahalleyi sağlıklı kanalizasyon altyapısına kavuşturmak için çalışmalar yapıyor. İki mahalleye yaşam kalitesi katacak proje kapsamında 8,5 km kanalizasyon altyapısı yapılacak.


SEBZE VE MEYVE MERKEZİ


İlçenin kırsal bölgesinde yer alan Fulacık ve Karaahmetli mahallelerinde tarım ve hayvancılık yapılıyor. Son dönemlerde Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı hizmetler ile her geçen gün yaşam kalitesi artan iki mahallenin atıksuları geçtiğimiz yıllarda İSU tarafından yapılan foseptikler ile toplanıyordu.


FULACIK TAMAMLANDI


İSU Genel Müdürlüğü, yatırım programı kapsamında Fulacık ve Karaahmetli mahallelerini atıksu şebekesine kavuşturmak için proje hazırlayarak çalışmalara bir süre önce başladı. Fulacık Mahallesi’nin kanalizasyon altyapısı tamamlanarak mevcut fosseptiğe bağlandı. Karaahmetli mahallesinde de koruge

borular kullanılarak kanalizasyon çalışmaları sürüyor.


ATIKSU ŞEBEKESİ YAPILACAK


Proje kapsamında iki mahallede toplam 8,5 km uzunluğunda atıksu şebekesi yapılacak. Bu ay içinde tamamlanması hedeflenen proje ile sebze ve meyve merkezi Fulacık ve Karaahmetli sağlıklı altyapıya kavuşacak. Fosseptikler ile toplanacak olan atıksular, vidanjörler ile taşınarak İSU Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıllarda Karamürsel Semetler’de yapılan Modüler Atıksu Arıtma Tesisi’nde arıtılarak

bertaraf edilecek.




Demokrat Kocaeli


Geri Dön