28 / 04 / 2024

Kocaeli Karamürsel itfaiye müfreze binası tamamlanıyor!

Kocaeli Karamürsel itfaiye müfreze binası tamamlanıyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel itfaiye müfreze binasının inşaatını tamamlıyor.



Pek çok olaya müdahale eden itfaiye ekiplerinin görevlerini daha sağlıklı bir biçimde yapabilmeleri için müfreze binaları da yenileniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, itfaiye teşkilatını gelişen teknolojiye göre sürekli yenileyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, olası olaylarda can ve mal kaybının önüne geçmek için çaba sarf ediyor.  Bu amaçla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karamürsel’e yeni bir müfreze binası inşa ediyor.

ÇALIŞMALAR HIZLA İLERLİYOR

Çalışmaları devam eden müfreze binasının çatı parapeti kalıp imalatı tamamlandı. Zemin kat tuğla duvar imalatı sürerken bodrum katta da kaba sıva imalatına başlandı. Bodrum katta ayrıca elektrik ve mekanik imalatlarını sürdüren ekipler, sıva imalatına da devam edecek. Çalışmalar hakkında bilgi veren belediye ekipleri gelecek günlerde birinci kat tuğla duvar, parapet ile elektrik ve mekanik imalatlarına devam edeceklerini belirtti.

3 KATLI OLACAK

3 katlı olacak inşa edilecek olan yapı 2 bin 130 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Bina bodrum, zemin ve bir kat şeklinde hayata geçirilecek. Karamürsel itfaiyesi yeni müfreze binası toplam 5 araç kapasitesine sahip olacak. Binanın bodrum katında; eğitim salonu, mescit, şadırvan, nomeks- çamaşır odası, su deposu, ısıtma merkezi bulunacak. Zemin katında; garaj, idare birimleri, kütüphane, dinlenme salonu, yemekhane, mutfak bulunurken birinci katta yatakhaneler ve spor salonu da yer alacak.


Geri Dön