29 / 04 / 2024

Kocaeli Valilik Köprüsü'nün ihalesi yapıldı!

Kocaeli Valilik Köprüsü'nün ihalesi yapıldı!

Valilik Kompleksi’nin önüne D-100 Karayolu, demiryolu ve yan yolları kapsayacak üst geçit yapılacak. Eski köprünün yıkılmasının ardından yerine yapılacak yeni köprü, Valilik Kompleksi’ne yaya ulaşımını kolaylaştıracak.




Büyükşehir Belediyesi, yapımı tamamlanmak üzere olan Kocaeli Valiliği Kompleksi’nin önüne modern bir yaya köprüsü inşa edecek. Köprünün ihalesi önceki gün gerçekleştirildi


Büyükşehir Belediyesi tarafından, tamamlanma aşamasına gelen Kocaeli Valiliği Kompleksi’nin önünde yer alan eski yaya köprüsünün yerine, yürüyen merpenli ve asansörlü modern bir yaya köprüsü inşa edilecek. Yaya köprüsünün yapımına yönelik ihaleye ise 4 firma teklif verdi. İhalede en düşük teklif Zulfikar Bahadır Çelik+ BHC İnşaat’tan 6 milyon 889 bin 589 TL ile geldi.

 

4 FİRMA TEKLİF VERDİ

Büyükşehir Belediyesi ihale Salonu’nda gerçekleştirilen ihaleye 4 firma katıldı. İhalede en yüksek teklif 10 milyon 606 bin 257 TL ile Arif Öztürk İnşaat, El Yapı Beton ve Aher inşaat ortaklığından, en düşük teklif ise 6 milyon 889 bin 589 TL ile Zulfikar Bahadır Çilek+BHC İnşaat tarafından verildi. Ayrıca ihaleye katılan Süleyman Doğan Atlas İnş. 7 milyon 701 bin 320 TL, Ares İnşaat ise 8 milyon 750 bin TL teklif verdi. Bu kapsamda gerçekleştirilen ihalenin sonucu komisyonun değerlendirmesinden sonra açıklanacak.

 

MODERN YAYA KÖPRÜSÜ

Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni yapılan Valilik Kompleksi’nin önüne D-100 Karayolu, demiryolu ve yan yolları kapsayacak üst geçit yapılacak. Eski köprünün yıkılmasının ardından yerine yapılacak yeni köprü, Valilik Kompleksi’ne yaya ulaşımını kolaylaştıracak. 42 Evler yönünden gelen vatandaşlar ile tren istasyonu durağı ve D-100 durağından inen vatandaşlar, yaya köprüsü vasıtasıyla karşıdan karşıya geçebilecek.110 metre uzunluğunda, 4,5 metre genişliğinde yapılacak yaya köprüsünün yüksekliği 6 metre olacak. Üst geçitte engelliler ve yaşlılar için 5 asansör yer alacak. Yaya köprüsünde 2 yürüyen merpen, 5 adet de normal merpen bulunacak. Yaya köprüsünün çelik üst yapısı eğit gergin askılı olacak.


Manşet Kocaeli 


Geri Dön