01 / 07 / 2024

Kocaeli Yeşilovalılar altyapı istiyor!

Kocaeli Yeşilovalılar altyapı istiyor!

Kocaeli Manşet gazetesinin ‘Muhtarın Sesi’ adlı yazı dizisinin konuğu olan Yeşilova Mahallesi Muhtarı Selahattin Kural, Gündoğdu Mahallesi’nden gelen yağmur suları nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastığını belirtti...




Kocaeli Manşet gazetesinin ‘Muhtarın Sesi’ adlı yazı dizisinin konuğu olan Yeşilova Mahallesi Muhtarı Selahattin Kural, Gündoğdu Mahallesi’nden gelen yağmur suları nedeniyle ev ve iş yerlerini su bastığını belirterek, “Mahalleli gerekli altyapı çalışmasının yapılmasını istiyor” dedi.



İLÇE KADAR BÜYÜK MAHALLE

Kocaeli’nin en büyük mahallerinden olan Yeşilova Mahallesi 18 bin kişilik büyük bir nüfusu içinde barındırarak neredeyse Türkiye’de birçok ilçe ve beldeden daha çok nüfusu sahip. Mahallede 7 bin seçmen var. Mahallede Yarbay Refik Cesur İlkokulu ve Ortaokulu, 4 cami ve bir de PTT şubesi bulunuyor. Mahallede yer alan Yeşilova Spor Kulübü ile 7-20 yaş grubu arasında toplam 350 genç ve çocuk spor yapıyor.


SEL SULARI MAHALLEYİ BASIYOR

Mahallesinin sorunlarını anlatan Kural, kış aylarında yağan yağmurun oluşturduğu suların Gündoğdu Mahallesi tarafından kendi mahallelerine doğru aktığını ve bu durumun pek çok olumsuzluğu da beraberinde getirdiğini ifade etti. Kural, “Kış aylarında Gündoğdu Mahallesi’nden bizim mahallemize doğru akan yağmur suları sel oluşmasına sebep oluyor. Burada altyapı yetersiz kaldığı için bu sular evleri basıyor. Yetkilerden, bu konuda gerekli alt yapı çalışmalarını yapmalarını bekliyoruz” diye konuştu.



TRAFİK SORUNU VAR

İlimiz genelinde büyük bir sorun olan ve gittikçe de büyüyen trafik sorunu Yeşilova Mahallesi’nin de yaşadığı sorunların başında geliyor. Özellikle büyük caddelerde yaşanan trafik sıkıntısı vatandaşları sıkıntıya sokuyor. Mahalle Muhtarı Selahattin Kural, “Bizim mahallemizde trafik sıkışıklığı yaşanıyor. Ancak özellikle Turan Güneş, Yeşilova ve Gündoğdu caddelerini birbirine bağlayan kavşakta sıkıntı yaşıyoruz. Yetkililerden buraya trafik ışığı takmasını istiyoruz” dedi.


HIZLI BÜYÜYEN BİR MAHALLE

Yeşliova Mahallesi’nin hızlı şekilde gelişen bir mahalle olduğunun altını çizen Muhtar Kural, “Bizim mahalleye neredeyse ayda 300 kişi kayıt yaptırıyor. Bu da mahalle nüfusunun katlanmasına sebep oluyor. Ve haliyle trafik sorununu doğuruyor. Bununla birlikte otopark sıkıntısı da baş göstermeye başlıyor. Bu konuda önlemlerin şimdiden alınması gerekiyor” şeklinde konuştu.


POLİS KARAKOLU YAPILSIN

Yeşilova, Gündoğdu, Karadenizliler, Sepetçi, Malta ve Çayıköy mahallelerinin bulunduğu alanda polis karakolu olmadığını söyleyen Muhtar Kural, “Geniş bir alan üzerinde kurulan yaklaşık altı mahallemiz var ve bu bölgede bir karakol bulunmuyor. Bu eksiklik ister istemez çeşitli sıkıntılara sebep oluyor. Bu yüzden mahallemizde bir karakolun yapılması bütün bu bölge için iyi olur” dedi.


MAHALLE KONAĞI İSTİYORUZ

Mahallesinde mahalle konağı olmadığını da söyleyen Muhtar Kural, “Bizim gençlerin ve kadınların, sosyal faaliyet yapabilecekleri bir alanları yok. Mahallemize yapılacak olan bir mahalle konağı sayesinde kadınlarımız sosyal aktivitelerini burada gerçekleştirme fırsatı bulacaklar. Kadınlarımız görecekleri kurslar sayesinde dikiş, nakış ve kuaförlük gibi alanlarda kendilerini geliştirme şansı bulacaklar” dedi.


YOL ÇALIŞMASI YAPILSIN

Kural, kendileri için çok fazla olumsuz sonuç doğuran bir diğer sorunun ise Kandıra yolu tarafında kalan ve yapılan şuyulandırma ile yerleşime açılan bölgede üst yapı çalışmalarının yetersizliği olduğunu söyledi. Kural, “Geçtiğimiz aylarda şuyurlandırılarak yerleşime açılan bu bölgede yeterli derece üst yapı çalışması yapılmadı. Orada özellikle yol çalışmasının yapılması lazım” ifadelerini kullandı.


SANAT OKULU İSTİYORUZ

Mahallelerinin büyük caddelerine MOBESE takılmasını istediklerini söyleyen muhtar Kural, “Büyük caddelerimizi MOBESE takılırsa en azından hem trafikte hata yapan insanlar tekrar hata yapmaktan cayar hem de asayiş konularında caydırıcı olur” dedi. Kural, “Bizim mahalle olarak istediğimiz bir sanat okulunun açılmasıdır. Mahallemiz kırsaldan göç alan bir mahalledir. Bizim mahallemize gelen vatandaşlar genelde sanat okuluna gidiyor bu yüzden buraya bir sanat okulu istiyoruz” diye konuştu.


YEŞİL ALANDA ŞANSLI

Hızlı bir şekilde betonlaşan kentimizde birçok mahallede yeşil alan neredeyse yokken Yeşilova Mahallesi bu konuda oldukça şanslı bir mahalle. Mahallede 8 park olduğunu söyleyen Muhtar Kural, “Yeşil alan konusunda eksiğimiz yok. Bu konuda oldukça şanslı olduğumuzu söyleyebilirim. Bu yüzen yetkililere teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.


BONZAİ KULLANIMI ÇOK AZ

Son zamanlarda kullanımı oldukça artan ve diğer uyuşturucu türlerinden daha tehlikeli olan Bonzai adlı sentetik uyuşturucu maddesinin kendi mahallelerinde de kullanıldığını söyleyen Muhtar Kural, “Bu uyuşturucu madde bizim mahallemizde de kullanılıyor. Ancak bu madde bizim mahallemizde diğer mahallelere göre oldukça az kullanılıyor. Bu madde çok tehlikeli, gençlerimizin bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor” dedi.


ASAYİŞ KONUSUNDA SIKINTI YOK

Mahallesinde asayiş olaylarının da oldukça az olduğunu söyleyen Muhtar Kural, “Bizim mahallemiz oldukça büyük bir mahalle olmakla birlikte herkes birbirini tanır. Bu yüzden özellikle asayiş konularında fazla sıkıntı yaşamıyoruz. Mahalle sakinleri hemen hepsi birbirini tanır ve sever. Bu konuda bizim mahalle örnek olabilecek bir mahalledir” diye konuştu.

 


Manşet Kocaeli


Geri Dön