02 / 05 / 2024

Kocaeli'de jandarma lojmanlarının kalan kısmı yıkılmaya başlandı!

Kocaeli'de jandarma lojmanlarının kalan kısmı yıkılmaya başlandı!

Kentsel dönüşüm kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırdığı jandarma lojmanlarının 821 metrekarelik kalan kısmında yıkıma başlandı. EDOK ile Doğu Kışla Protokolü kapsamında jandarma lojmanlarının ilk kısmı yıkılmıştı...




Birkaç gün içinde yıkım ve moloz kaldırma işlemlerinin tamamlanacağı çalışmaların ardından bölge ilk aşamada çevre düzenlemesi yapılarak kente meydan olarak hizmet verecek. 


Lojmanlara ilk kepçe vuruldu

 

Büyükşehir Belediyesi kent içi trafiği rahatlatmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda EDOK ile Doğu Kışla Protokolü kapsamında jandarma lojmanlarının ilk kısmı yıkılmıştı.

 

Yıkılan alan çift yönlü kavşak olarak hizmet vererek Alemdar Caddesi ile Şahabettin Bilgisu Caddesi D-100 yan yol ile bağlantılı hale getirilmişti. Bu noktada ulaşıma rahat nefes aldıran kavşağın yanında bulunan jandarma lojmanlarının kalan kısmı ise Başkan Karaosmanoğlu'nun da katılımıyla yıkılmaya başlandı. 


821 Metrekarelik alan


Yıkım çalışmalarında Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat, Emlak ve İstimlak Daire Başkanı Yalçın Özon, Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Daire Başkanı Cenan Turan hazır bulundu. Daha önce yıkılıp çift yönlü kavşak haline gelen noktada bulunan lojmanlar 821 metre kareden oluşuyor.

 

22 daireyi kapsayan lojmanların yıkımının birkaç gün içinde bitirilmesi planlanıyor. Yıkım tamamlandıktan sonra alan alanın çevre düzenlemesi yapılarak ilk aşamada meydan olarak vatandaşlara hizmet verecek. 



Yurthaber



Geri Dön