Kent Haberleri

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Meslek Odaları Baro ve Birlik Başkanları ile bir araya geldi. Sivil Toplum Kuruluşları ile zaman zaman bir araya gelerek bu şehri ortak akılda yönetme noktasında fikir alışverişi yaptıklarını kaydeden Büyükakın, “Teknik olarak rasyonel olanla akademik olarak rasyonel olanla siyaseten rasyonel olanın her zaman örtüşmediğini görüyorsunuz. Bir tarafta akademik akıl öbür tarafta olabildiğince meseleleri kurala bağlayan bir çerçeve ve bunu politik düzlemde uzlaştırma gibi bir meseleyi çözmemiz gerekiyor. " dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜME AKADEMİK DESTEK 

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Kocaeli’yi dirençli bir il haline getirebilmek için yapılan çalışmalar doğrultusunda  belirten Büyükakın, “Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesinin ilgili branşları ile  bir çalışma gerçekleştirdik.  Şu anda cep telefonlarımızdan bu şehirdeki binaların riskli olup olmadığı konusunda da her detayı görme imkânımız var. 1999 öncesi yapılan binaların tamamı tarandı. Şehirde yaklaşık olark 315 bin bina var. Zemin ayrıca incelendi. 5 ayrı kategoride birinci derecede riskli olan ve 2,3,4,5 derecede riskli olarak zemin haritalarına veriler işlendi. Yine akademik çalışmalar ile desteklendi" ifadesini kullandı. 

Tahir Büyükakın, “Şu anda bu kentte 1999 senesi öncesinde yapılmış olan binaların hangilerinin riskli olduğunun envanteri elimizde mevcut buna göre;  “Türkiye’de hiçbir şehir bu çalışmayı bitirmiş durumda değil. Şu anda bizim inşaat mühendislerimizi, oda başkanlarımızı beraber Türkiye’nin çeşitli yerlerine davet etmekteler. ‘Siz bu çalışmayı nasıl yaptınız’ diyorlar. Şu anda biz bu dönüşümün nasıl gerçekleşeceğiyle ilgili çalışıyoruz. Bunu yine arkadaşlarımızla belli aralıklarla görüşmeye devam ediyoruz. Herkes bu projeyi sahiplenirse biz bu kenti çok hızlı bir şekilde dönüştürebiliriz. Sivil yapılar mobilize olursa o zaman çok daha hızlı netice alırsınız. Önümüzdeki süreçte bizim bu tür büyük meseleleri halletme açısından sivil toplumu güçlendirmemizin kaçınılmaz olduğunu bunun aslında çağdaş bir yönetim açısından kaçınılmaz bir şey olduğunu anlatmaya devam etmemiz, her seferinde bu alanda iyileştirmeler yaparak taşın üzerine bir taş daha koyarak adım adım oraya doğru gitmemiz gerekmektedir. diye konuştu.

Büyükçekmece'deki temelsiz ölüm villalarından sonra yeni binaların sağlamlığı tartışılıyor! Ne kadar güvenli olacak?

Kentsel dönüşümü hızlandıracak tek yöntem: Doğru finansman modeli!

Murat Kurum’dan 650 bin yeni konut müjdesi!

Kocaeli’de kentsel dönüşüm hamlesi devam ediyor