01 / 05 / 2024

Kocaeli'de turizm sektörünün sorunları konuşuldu!

Kocaeli'de turizm sektörünün sorunları konuşuldu!

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği üyesi turizmciler Ramada Otel’de mesleklerinin güncel sorunlarını masaya yatırdı. Toplantı TURSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy’un katılımıyla gerçekleştirildi



Türk Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak ve Kocaeli’de bulunan bölgesel yürütme kurullarının sorunlarını dinlemek amacıyla Ramada Plaza Otel’de toplantı düzenledi. Toplantıya, TURSAB Yedigöller Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kadir Genç, İkinci Başkan Aytekin Şahinbaş, Yönetim Kurulu’ndan Ruhi Karaalp, Serdar Sarıoğlu ve 75 acenteden yaklaşık 110 kişi katıldı.

 

LOGO VERİLECEK

Yemek sonrası konuşan TURSAB Yedigöller Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kadir Genç, her üyeye   dijital loha verileceğini söyledi. Genç, “İnternet üzerinden yapılan kaçaklarla ilgili de büyük sorunlarımız var. Takibi en zor işlerden biri de bu. Sizler dijital bir TURSAB logosu vereceğiz. Her üyemizin belge numarasının yazılı olduğu logosu olacak. Müşterilerimize de bu logonun olmadığı yerden alışveriş yapmamasını söyleyeceğiz. Bu işin içinde çıkmamız kolay olmadı 9 ay sürdü çalışmalarımız” dedi.

 

EN BÜYÜK SORUN KAÇAK

Gürcü, logo verme gerekçesini “En büyük sorunumuz kaçaklar. 2000’li yıllarda 500-600 yerli turist hareketi olurken 2014 yılında 13-14 Milyonla kapattık bu pazarın bu kadar hızlı büyümesinden dolayı maalesef kaçaklar da arttı. Kaçaklarla ilgili en etkin yoğun mücadeleyi yapmak için dönem başında 20 olan bölgesel yürütme kurulunu 38’e çıkardık. Böylece 81 ilde üyelerin yerinde hizmet almasını sağlarken kaçaklar onuşunda sahada prese başladık. Bölgesel yürütme kurulunda görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek anlattı. 

 

MESLEKTEN MEN CEZASI

Bilet problemini de yakın zamanda uygulayacakları bir sistem ile çözeceklerini ifade eden Gürcü, “Türk hava yolları ile olan sorunlarıyla ilgili üyelerimizle toplantı gerçekleştireceğiz. En büyük problemimiz yetkisiz kişilere kullandırılan şifreler. Kendi içimizde disiplin olmamız lazım. Yetkisiz kişilere kullandırılan şifreler bizim meslektaşlardan çıkıyor. Etik ve ahlak kuralları ile ilgili meslektaşlarımızın duyarlı olması gerekiyor. 3-5 lira bu işten kazanılıyorsa başka meslektaşınızın cebinden bunu alıyorsunuz demektir. Uyarma ve kınama cezası ile başladık Bunu neticelendirmek için daha katı davranmamız gerekiyor. Esnaf ve sanatkarların disiplin sistemine geçtik 2 aydan 6 aya kadar meslekten men etme cezaları uygulanacak” diye konuştu.

 

TOPEL AKTİFLEŞMELİ

 Toplantıda konuşan bir diğer isim TURSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy Kefken Adası’nın turizme açılması için görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Ulusoy, Cengiz Topel Havaalanı’nın sezonda daha aktif faaliyet göstermesi ve Kocaeli’deki turizm altyapısının oturması için yerel yöneticiler ve siyasilerin desteğini beklediklerini söyledi. Ulusoy “Amacımız, Van, Diyarbakır, Batman, Erzurum, Malatya devreye girdiği zaman 38 2016 sonunda 50 bölgeye çıkmak. Cumhuriyet’in 100. Yılında bütün teşkilatlara hizmet vermeye çalışan, insanlarımızı birbiriyle buluşturan 81 vilayetimizde olacağız. Hiçbir üyeyi aidat konusunda uyarmadık. Hukuki yollara başvurmadık” dedi.


Kocaeli Manşet


Geri Dön