03 / 05 / 2024

Karabağlar Mobilya Günleri'nde sektörünün sorunları konuşuldu!

Karabağlar Mobilya Günleri'nde sektörünün sorunları konuşuldu!

Bu yıl birincisi düzenlenen Karabağlar Mobilya Günleri etkinlikleri kapsamında İzmir'de mobilya sektörünün sorunları ele alındı. Başkan Selvitopu mobilya günleri ile farkındalık yaratmayı amaçladıklannı ve olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.



Çözüm önerilerinin de sunulduğu toplantıda Başkan Selvitopu mobilya günleri ile farkındalık yaratmayı amaçladıklannı ve olumlu tepkiler aldıklarını söyledi.


Karabaglar Belediyesi meclis salonunda düzenlenen toplantının moderatörlügünü Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Mobilya Dekorasyon Program Koordinatörü Selçuk Demirci yaparken söyleşiye konuşmacı olarak EBSO Mobilya Sanayi Meslek Komitesi Başkanı Selim Dalgaç, EBSO Mobilya Sanayi Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Fuat Gürle, İTO Mobilya Meslek Komitesi Üyesi Cüneyt Gündüz,  İzmir  Mobilyacılar Marangozlar Odası Başkanı Tevfik Özdemirve İTO Mobilya Meslek Komitesi Başkanı Erdal Durmuş ve meslek lisesi öğrencileri katıldı. 

Sorunların çözümü için önerilerde bulunan mes lek odalarının temsilcileri İzmir ve Karabağlar'da mobilya sektörünün gelişmesi için 100 metrekarelik yerlerden büyük üretim yerlerine geçilmesi, yurtdışı fuarlara katılım, sorunların hızlı çözüme ulaşması için işbirliği içinde olup dernek kurulması, markalaşmanın yapılması gibi çözüm önerileri sundular. 

Amacımız farkındalık yaratmak Karabaglar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu mobilya sektörünün sorunlarına ilişkin odaların komite temsilcilerini dinledi, ardından da değerlendirmelerde bulundu. Başkan Selvitopu, amacının mobilya günleri ile sektöre dikkat çekmek, kentte böyle bir sektör olduğunu gündeme taşımak ve tartışılmasını sağlamak olduğunu bir kez daha hatırlattı ve mobilya günlerini geleneksel hale getirileceğini söyledi. Selvitopu, 'Mobilya günleri geleneksel hale gelecek ve biz her yıl belediye olarak bu günlerin arkasında olacağız. Aynı zamanda ticaret ve sanayi odası ile meslek odamızın, üniversitelerin, bilim kuruluşlarının da işin içinde olmasında büyük fayda var. 

Amacımız farkındalık yaratmaktı ve yavaş yavaş bu günler amacına ulaşıyor. Olumlu tepkiler alıyoruz' diye konuştu. 


Kentsel dönüşüm fırsattır 


EBSO Mobilya Sanayi Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Ali Fuat Gürle şunlan söyledi: 'Şu anda Karabağlar-Izmir mobilya sektörü olarak pazar payında ancak 4'üncü sıradayız. 78'li yıllarda 1. sıradaydık. 15 milyar dolar civannda üretim yapıyoruz. Gelinen sürece İzmir ayak uyduramadı. Toplam dünyada 300 milyar dolarlık bir pasta var. İhracat rakamlarına göre yüzde 32 Çin, yüzde 17 îtalya, yüzde 6 Almanya, Fransa, Polonya takip ediyor. Bizim pastadaki pazar payımız Türkiye olarak yüzde 1 civarında, izmir şu an mobilyada 4. sırada. 

Kentsel dönüşüm olursa bu bir fırsattır. Belediyelerimize büyük iş düşüyor. Sanayi sitelerinin olması lazım. Perakende satiş yapılamıyor. Kaç tane Karabaglar markası var. Sorunlar bitmez. Başkanımız sağ olsun bu bir çıkış noktası ilk uygulamadır devamını gelmesi lazım.'


Haber Ekspres (İzmir)


Geri Dön