27 / 04 / 2024

Kocaeli'de Yan Yollar ve Sanat Yapıları projesi trafiği akıcı hale getirecek!

Kocaeli'de Yan Yollar ve Sanat Yapıları projesi trafiği akıcı hale getirecek!

Goodyear Kavşağı projesiyle aynı anda yürütülen 26 milyon TL’lik yol ve sanat yapıları hayata geçiriliyor. G yolunun üzerinde yer alacak 1 köprü Sarı Dere üzerinde inşa edildi.



Büyükşehir Belediyesi ve Kavanlar İnşaat işbirliği ile gerçekleştirilen Goodyear Kavşağı projesiyle koordineli olarak yürütülen Yan Yollar ve Sanat Yapıları projesi çalışmaları hızla devam ediyor. DSİ Kavşağı ile Köseköy otoban bağlantı kavşağı arasındaki çalışmaları kapsayan proje ile D-100 Karayolu ve yan yollarının gerekli geometrik düzenlemelerinin yapılarak, D-100 Karayolu’nun sürekli hale getirilmesi ve transit trafiğe hizmet etmesi amaçlanıyor.

 

D-100’E KATILIMI SAĞLANACAK

Proje ile mevcut durumda çift yön çalışan anayola yan yollar ve köprü yapılarak yollar tek yöne çevrilecek. Üstgeçit altında sinyalizasyon kavşak düzenlemesi yapılarak, kuzey-güney yan yollarının D-100’e katılımları sağlanacak. Sanayi tesislerinin ağırlıklı olduğu bölgede projenin tamamlanmasıyla lojistik ulaşımda rahatlama sağlanacak.

 

TRAFİĞE AÇILMASI PLANLANIYOR

Çalışma kapsamında Brisa çıkışı ile Yahya Kaptan Bestekar Amir Ateş Caddesi arasında uzanan bin 35 metrelik G yolunda (daha sonra yola isim verilecek) çalışmalar sürüyor. G yolunun üzerinde yer alacak 5 köprüden biri olan 40 metrelik köprü Sarı Dere üzerinde inşa edildi. G yolu üzerinde bordür ve tretuar çalışmaları devam ediyor. G yolunun İstanbul istikametine 11 Haziran’da trafiğe açılması planlanıyor.

 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kuzey yan yol ise Adapazarı istikametine 2 olarak şerit verilecek. 2 bin metre uzunluğundaki kuzey yan yolda da çalışmalar sürüyor. Kuzey yan yol üzerindeki köprü imalatı da tamamlandı. Güney yan yolda ise kazı çalışmaları devam ediyor.



Kocaeli Manşet



Geri Dön