28 / 04 / 2024

Kocaeli'deki patlama hububat fiyatlarını etkileyecek mi? TÜRİB Genel Müdürü Ali Kırali açıkladı!

Kocaeli'deki patlama hububat fiyatlarını etkileyecek mi? TÜRİB Genel Müdürü Ali Kırali açıkladı!

Türkiye Ürün İhtisas Borsası Genel Müdürü Kırali yaptığı açıklamada TMO silosundaki patlamadan etkilenen hububat stok miktarının Türkiye için büyük bir miktar olmadığını dile getirerek, iç piyasada buğday başta olmak üzere hububat fiyatlarının etkilenmesinin mümkün olmadığını söyledi.



Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Genel Müdürü Ali Kırali TMO silosundaki patlama ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Genel Müdürü Ali Kırali Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli Derince ilçesindeki Toprak Mahsulleri Ofisi silosunda yaşanan patlamada yaralananlara acil şifalar diledi.

Paylaşılan detaylar göre, hasat dönemi boyunca sahada canla başla çalışan başta Toprak Mahsulleri Ofisi ve lisanslı depo çalışanları olmak üzere herkese emekleri için teşekkür eden Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Genel Müdürü Ali Kırali Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre söz konusu patlamanın yaşandığı bölgede 13 silo kuyusunda ve müştemilatta hasar yaşandığını kaydetti.

Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Genel Müdürü Ali Kırali yaptığı açıklamada Toprak Mahsulleri Ofisi Derince Limanı silosunun toplam kapasitesinin 95 bin ton kadar olduğunu ve açıklanan bilgilere göre de söz konusu depolarda 75 bin ton civarında ürün olduğunu kaydederek, bu ürünlerin yaklaşık olarak yüzde 20'lik bölümünün yaşanan patlamadan etkilendiğinin aktarıldığını kaydetti.

Kocaeli deki patlama hububat fiyatlarını etkileyecek mi? TÜRİB Genel Müdürü Ali Kırali açıkladı!

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ülkemizin bu sene buğday rekoltesi beklentisinin 22 milyon ton civarında olduğuna da değinen Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Genel Müdürü Kırali patlamanın yaşandığı depoların küçük depolar olmadığını fakat burada bulunan ve etkilenen hububat stok miktarının Türkiye rekoltesiyle kıyaslandığında oldukça sınırlı bir rakam olduğunu belirterek, bu elim kaza sebebiyle iç piyasada buğday başta olmak üzere hububat fiyatlarını etkilenmesi mümkün olmadığını da söyledi.

Hasat değerlendirmesi

Ülkemizin bu yıl bereketli bir hasat dönemi geçirdiğine de değinen Ali Kırali, hasadın iyi olmasının dışında lisanslı depoların da doluluk oranının yüksek olduğuna değindi.

Ali Kırali konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Tahıl Koridoru"nda yaşanan krizin de ülkeyi kısa vadede etkilemeyeceğine değinerek, bunda Toprak Mahsulleri Ofisi'nin iki senedir oldukça temkinli bir duruş sergilemesinin etkisinin de büyük olduğunu kaydetti.

Açıklamasında lisanslı depoların ülkemizde hububat varlığı için çok önemli olduğuna da değinen Ali Kırali, depoların artmasının piyasaya olumlu etkiler yapacağını da kaydetti.

Çiftçilere son dakika müjdesi: 19.9 milyon TL hesaplara peş peşe yatıyor! İşte tarımsal destekleme ödeme takvimi...

Buğday fiyatları 5 ayın rekorunda! TMO ve TÜRİB buğday, arpa, mısır fiyatları bugün kaç TL? Çiftçiler dikkat! 

Buğday fiyatları 10 bin liraya kadar yükselecek! Çiftçiler dikkat! Buğdayı elinde tutan mı kazanacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön