27 / 04 / 2024

Kocaeli’nin en pahalı evleri hangi ilçede? Listede şok eden ayrıntı!

Kocaeli’nin en pahalı evleri hangi ilçede? Listede şok eden ayrıntı!

Türkiye'de konut fiyatları son 3 senede zirveyi gördü. Hatta dünyanın en pahalı konut piyasasında Türkiye yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla ilk sırada. Peki  Kocaeli’nin en pahalı evleri hangi ilçede? İşte detaylar...



Konut fiyatlarında artış barınma krizini de beraberinde getiriyor. Türkiye yüzde 197'lik ev fiyatı/gelir oranıyla dünyanın en pahalı konut listesinde ilk sırada yer alıyor. 

Kocaeli'de ortalama konut metrekare satış fiyatı ise 21 bin lirayı aştı. Ayrıca Kocaeli'de en pahalı evlerin ise Kandıra’da satıldığı belirlendi.

Türkiye genelinde konut fiyatları son senelerde inanılmaz derecede yükseldi. Ev fiyatlarının en fazla artığı illerin başında ise Kocaeli geliyor. Kocaelikoz.com'da yer alan detaylara göre Kocaeli'nde son bir senede konut fiyatları yüzde 103 arttı. Kocaeli'nde ortalama konut metrekare artış fiyatı 21 bin 276 TL'ye yükseldi. Ortalama konut satış fiyatı ise 2 milyon 765 bin 880 TL olarak kaydedildi.

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa'nın verileri incelendiğinde Kocaeli’de konut satış fiyatının en yüksek olduğu ilçe Kandıra oldu. Kandıra’da ortalama konut satış metrekare fiyatı 27 bin 207 TL olurken kentte ortalama konut satış fiyatı ise 3 milyon 536 bin 910 TL olarak gerçekleşti. Kocaeli’de ortalama konut satış fiyatının en fazla olduğu ilçe ise Başiskele. İlçede ortalama konut satış fiyatı 3 milyon 588 bin 95 TL.

Kocaeli’nin en pahalı evleri hangi ilçede? Listede şok eden ayrıntı!

İZMİT'TE ORTALAMA KONUT METREKARE FİYATI 19 BİN 927 TL

İzmit’te ortalama konut metrekare artış fiyatı 19 bin 927 TL olduğu belirtildi. Ortalama konut satış fiyatı ise 2 milyon 391 bin 240 TL.

Gebze’de ise ortalama konut metrekare artış fiyatı 21 bin 17 Türk Lirası, konut satış fiyatı ise 2 milyon 627 bin 250 TL. Kocaeli’de konut satış fiyatı en az olan ilçe ise Derince oldu. İlçede ortalama konut metrekare artış fiyatı 16 bin 938 TL, konut satış fiyatı ise ortalama 2 milyon 201 bin 940 TL.

TOKİ KOCAELİ'NDE ARSA SATACAK

Konut alamayanlar ise kentte arsaya yöneldi. Arsa arayanlara ise müjde TOKİ'den geldi.  TOKİ  Kocaeli’de bulunan 39 arsayı satışa çıkardığını ilan etti. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Kocaeli’de yer alan bazı taşınmazlar satışa çıkardığını açıkladı. TOKİ tarafından paylaşılan satış ilanına göre, Çayırova, Derince, Başiskele, İzmit, Kartepe, Gebze ve Körfez’de bulunan 39 arsa satışa sunuldu. Arsalar için 24 milyon 114 bin 180 lira ile 2 milyon 70 bin 600 TL satış bedeli belirlendi.

Burdur'daki araziler emlakçıların eliyle yabancılara geçiyor iddiası!

İBB'den Kemerburgaz'da 754 milyon TL'ye satılık arsa! Konut imarlı arsanın fiyatı dudak uçuklatıyor!


Geri Dön