30 / 04 / 2024

Kocaeli'nin Sapanca Gölü'nden aldığı su miktarı azaldı!

Kocaeli'nin Sapanca Gölü'nden aldığı su miktarı azaldı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinden (İSU) yapılan yazılı açıklamaya göre, Kocaeli'nin Sapanca Gölü'nden aldığı su miktarı azaldı.Kentin içme suyu ihtiyacını karşılayan gölden çekilen su, günlük 163 bin metreküpe düşürüldü.



Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'nden alınan günlük su miktarı azaltıldı.


Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinden (İSU) yapılan yazılı açıklamada, kentin içme suyu ihtiyacının Yuvacık Barajı, Namazgah Barajı ve Sapanca Gölü'nden karşılandığı belirtildi.


Bölgede etkili kuraklık nedeniyle bir dizi önlem aldığına işaret edilen açıklamada, "İSU, 3 ay gibi kısa sürede 82,5 milyon lira yatırım yaparak, yüzlerce kilometre içme suyu dağıtım hattı, dere ve kaynak sularını arıtmak için içme suyu arıtma tesisleri, yer altı suyu için de 86 yeni derin kuyu açtı" ifadesine yer verildi.


Açıklamada, program kapsamında dere ve kaynak ile yeraltı sularının devreye alındığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:


"Bugün itibarıyla kentteki dere ve kaynak sularından elde edilen 33 bin metreküp ham su, arıtma tesislerinde arıtılarak şebekeye verildi. Dere, kaynak ve yer altı sularının devreye alınmasıyla göldeki terfi merkezinden 4 pompayla temin edilen su, 3 pompaya indirildi. Böylelikle her gün 200 bin metreküp olarak Sapanca Gölü'nden alınan ham su, bugün itibarıyla 163 bin metreküpe düşürüldü."


Yuvacık Barajı'nda 27,5 milyon metreküp, Namazgah Barajı'nda 9 milyon 620 bin metreküp su bulunduğu aktarılan açıklamada, kente 392 bin metreküp arıtılmış içme suyu verildiği bildirildi.


AA


Geri Dön