02 / 05 / 2024

Kocasinan'ın çehresi değişiyor!

Kocasinan'ın çehresi değişiyor!

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçenin modern bir çehreye kavuşması için 10 ayrı taslak dönüşüm projesi hazırladıklarını belirterek 'Kocasinan'da, iskana açılmış alanların yüzde 14'ünün acilen Kentsel Dönüşüme ihtiyacı var' dedi.



Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçenin modern bir çehreye kavuşması için 10 ayrı taslak dönüşüm projesi hazırladıklarını belirterek, "Kocasinan'da, iskana açılmış alanların yüzde 14'ünün acilen Kentsel Dönüşüme ihtiyacı var. Hazırladığımız projelerin uygulanmasıyla ilçemiz, modern ve gelişmiş bir çehreye kavuşacak" dedi. 

Başkan Mustafa Çelik, düzenlediği toplantıda, göreve geldikleri 6 ayda yaptıklarını anlattı. Toplantıya, AKP Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, AKP İl Başkam Hüseyin Cahit Özden, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, Kocasinan Belediye Meclis Üyeleri, gazeteciler ve davetliler katıldı. 

saJ fm A»V Çelik, yaptığı sunumda, "30 Mart yerel seçimleri öncesinde söz verdiğimiz projeleri zaman kaybetmeden uygulamaya baş- ¦-£. 

ladık. Bu kapsamda, ilkokulda okuyan öğrencilerimize hazırladığımız kırtasiye setlerini dağıttık, kadınlarımız için sosyal mekanları açmaya başladık. îlçemizin yollarım ele aldık ve yenileme çalışmalarım hızla yürü- ™ tüyoruz. Kaldırımları bazalt taşla döşüyoruz. Böylece hanımlar, topukları taşlara takılmadan, çocuk arabaları da zorluk çek- ^ meden kaldırımları kullanabilecekler. Ayrıca kaldırımları sessiz -M bir şekilde süpürüp temizleyen Vışj araçlar aldık. Kış mevsiminin ""•» gelmesiyle de kaldırımlardaki I pîj karları temizleyecek araçlar- I dan alacağız. Ramazan ayında ypş camileri temizledik, özellikle yoksulların ve ihtiyaç sahiplerinin faydalandığı iftar sofraları kurduk. Bayramlarda ilçemizdeki öksüz ve yetimleri giydirdik. 

İnşallah bundan soma da beledi- * ye olarak hep biz giydireceğiz. Hb J Semt konaklannın da yapımına 8 mahallemizde başladık. Kadın Gelişim Merkezi çalışmalarımız sürüyor. Bunun için proje yarışması açtık ve 10 proje geldi bize. Bu projeler arasından birini seçtik. Çok modem ve gelişmiş olanakları olan Kadın Gelişim Merkezi bünyesinde kreş de olacak. Merkeze gelen hanımlar, çocuklarını kreşe, paltosunu vestiyere bırakır gibi bırakabilecekler" diye konuştu. 

¦ KOCASİNAN'A 10 PRESTİJ PROJESİ Kocasinan'm, helikopter aracılığıyla havadan fotoğraflarının çekildiğini ve fiziki yapısının ortaya çıkarıldığını belirten Çelik, "Bu çalışmalar sonucunda gördük ki, ilçenin iskana açılmış alanlarının yüzde 14'ünde acilen Kentsel Dönüşüm'e ihtiyaç var. Biz ilçemizde kentsel dönüşümü yaparken, bunun rantsal dönüşüme çevrilmesine izin vermeyeceğiz. Eğer projeler uygulanırken ortaya bir rant çıkacak olursa, onu ilçemiz sakinlerinin lehine kullanacağız. Yani rantı vatandaşa yansıtacağız" ifadelerini kullandı. 

İlçenin çehresini değiştirecek, ilçeyi modern, huzurlu ve daha iyi yaşanabilir bir yer haline getirebilmek için de 10 ayn Kentsel Dönüşüm Projesi hazırladıklarını bildiren Çelik, "Bu projeler, uygulama projeleri değil, taslak projelerdir. Bu taslak projeler üzerinde değişiklikler yapılabilir ancak biz bu projeleri hazırladık ve ilçemiz için uygulama kararındayız. Bu projelerde yeşil alanların, sosyal mekanların ve insanlarımızın rahat edeceği, huzur bulacağı, bu şehirde yaşamaktan onur duyacaHğı yerlerin daha yoğunluklu olmasına özen gösterdik. Bu projelerden olan Diİaverpaşa Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, dam'ndan Düvenönü'ne kadar olan bölümde yer alan ve birçoğu atıl bulunan eski binaları yıkaca-SpSm&3vm tlz- Yerine o bölgeyi rahatlatacak, vatandaşlarımızın rahatça gidip her türlü imkam bulabileceği, sosyal mekanların yer aldığı bir proje uygulayacağız. Biz bu projeye büyük önem veriyoruz. 

Çünkü kentin merkezinde olan böyle bir yeri, prestijli hale getirmemiz gerekir diye düşünüyoruz" şeklinde konuştu. 

Konuşmanın ardından Başkan Mustafa Çelik, davetlilere resimlerle ilçenin şimdiki durumunu anlatırken, maketler üzerinden de yapacakları projeleri tanıttı. 


E Haber


Geri Dön