28 / 04 / 2024

Koçtaş 2021'de 100 yeni Koçtaş Fix mağazası açacak!

Koçtaş 2021'de 100 yeni Koçtaş Fix mağazası açacak!

Koçtaş Genel Müdürü Devrim Kılıçoğlu, sektöre ve Koçtaş'ın hedeflerine ilişkin yaptığı açıklamasında, 100 mağaza hedefleri olduğunu dile getirdi. Kılıçoğlu, "Fix’te mağaza sayılarını artırarak devam edeceğiz. Bu yıl hedefimiz 100 tane daha yeni Koçtaş Fix açmak" dedi.



Koçtaş Genel Müdürü Devrim Kılıçoğlu, ev geliştirme sektörüne ve Koçtaş’ın hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'ın haberine göre; Koçtaş Genel Müdürü Devrim Kılıçoğlu, satışların 7 gün değil de 5 gün yapıldığı bir dönemde şirketlerin işletme sermayesini olabildiğince zora soktuğunu belirterek “Artık perakendeci önünü görebilmeli. Bu yasaklarla yönetilecek bir durum değil. Sektör bundan çok hasar görüyor” dedi.

Koçtaş olarak bu yıl ağırlıklı Koçtaş Fix olmak üzere 100 tane yeni mağaza açacaklarını ve 100 milyon TL’yi aşkın yatırım yapacaklarına dikkat çeken Devrim Kılıçoğlu,ev geliştirme sektörüne ve Koçtaş’ın hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koçtaş 2021 de 100 yeni Koçtaş Fix mağazası açacak!

100 YENİ MAĞAZA AÇACAĞIZ

- Sene başındaki hedeflerinizin hepsi tuttu mu?

Büyümemiz stratejik olarak dijital ve e-ticaret kanalıyla Koçtaş Fix diye mahalleye giden formatlarımızda oldu. 2020’de 300-400 metrekare olan Koçtaş Fix mağazalarda büyüme kararı almıştık. Koçtaş Fix mağazalarını genelde cadde ve mahallelerde açıyoruz. Haziran döneminden sonra da Fix mağaza açılışlarını da hızlandırmaya karar verdik. Ciro anlamında tam istediğimiz rakamı alamadık. Ama kârlılık anlamında hedeflerimizi tutturduk.

- Bundan sonra daha çok mahallelerde mi olacak?

Fix’te mağaza sayılarını artırarak devam edeceğiz. Bu yıl hedefimiz 100 tane daha yeni Koçtaş Fix açmak. Ana trend, dijitalleşme ve Fix.

- Yatırım bütçesi ne olacak?

Bu yıl 100 milyon TL’nin üzerinde yatırım yapmayı düşünüyoruz.

- Mağaza kapattınız mı ya da küçültmeye gittiniz mi?

Aslında küçültme planı bizim 4-5 yıl önce başlattığımız bir projeydi. Müşteri, ihtiyaçlarını çok hızlı alıp çıkmak istiyor. Artık 10 bin m2 mağazalardansa daha küçük mağazalardan almak istiyor. 10 bin m2 olan mağazalarımızı zaten 5-6 bin m2 küçültmeye karar vermiştik. 4-5 mağazamızı küçültmüştük. Bu yılın ilk çeyreğinde 3 mağazamızı küçülttük.

Şu aşamada mağaza kapatma kararımız yok.

Koçtaş 150.mağazasını Amasya'da açtı!


Geri Dön