19 / 05 / 2024

Kol İnşaat'tan, Amasya'ya 180 yataklı hastane!

Kol İnşaat'tan, Amasya'ya 180 yataklı hastane!

Hayata geçirdiği tüm projelerde kaliteli, sosyal ve nitelikli yaşam ve iş alanları sunmayı hedefleyen Kol İnşaat, 2017 yılında 180 yatak kapasiteli özel hastane yatırımı için hazırlıklarını tamamladı.



Hayata geçirdiği tüm projelerde kaliteli, sosyal ve nitelikli yaşam ve iş alanları sunmayı hedefleyen Kol İnşaat, 2017 yılında 180 yatak kapasiteli özel hastane yatırımı için hazırlıklarını tamamladı. Kol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kol, Amasya'da konut ve ticari alan olarak yaklaşık 3 bin adetlik bir üretime imza attıklarını söyledi. 


Firmanın inşaat sektörünün yanı sıra, gayrimenkul geliştirme, turizm, sağlık ve iş merkezleri gibi diğer alanlardaki proje faaliyetlerini de sürdürdüğü bilgisini veren Kol, "2017 yılında 150 ile 200 konutluk birkaç projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bunun yanında ilmizin bize göre en büyük eksiklerinden olan özel hastane yatırımı için de tüm hazırlıklarımızı tamamladık" açıklamasını yaptı. 


Özel hastane inşaatı için Sağlık Bakanlığından gerekli izinlerin alındığını ve buranın 180 yatak kapasitesine ulaşabilecek şekilde planlandığı bilgisini veren Muharrem Kol, "Şu an hastane binasının tüm proje çalışmaları tamamlandı. Şu an büyük hastane grupları ile kiralama görüşmeleri devam ediyor. İşletmeci ile anlaşılır anlaşılmaz inşaata başlanabilecek ve çok kısa sürede de sonuçlandırılacak" dedi. 

"Sosyal donatı alanları yüksek olan bir projeyi hayata geçirdik" 2015 yılının firma açısından yoğun geçtiğini, 2014 yılında başladıkları Ataşehir Life isimli lüks konut projesinin 2016 yılında tamamlanarak sitede yaşamın başladığını anlatan Muharrem Kol, şöyle devam etti: 


"Burası Amasya'da ilk defa uygulanan çok katlı konsept bir proje olup, 11 katlı üç bloktan oluşuyor. Projede toplam 129 daire var. 260 araçlık kapalı, 80 araçlık açık otopark, her blokta fitness center ve sauna, toplantı odası, çocuk oyun parkı, voleybol-basketbol sahası, kamelyalar, bisiklet ve yürüyüş yolu ile sosyal donatı yönünden zengin bir projeyi müşterilerimize sunduk." Yine 2015 yılında yapımına başlanan ve toplamda 18 bin metrekare kapalı alana sahip üç adet iş merkezi inşaatının bitirilip, hizmete açıldığını kaydeden Muharrem Kol, ayrıca tescilli kültür varlığı olan eski konağın yeniden yapımında son aşamalara geldiklerini, burayı kapalı yüzme havuzu, saunası, fitnes salonu, restoranı ile 2017 yılının ilk aylarında lüks bir butik otel olarak hizmete açılmasını planlandıklarına işaret etti. Kol, İstanbul'da, 2014 yılında, kentsel dönüşüm kapsamında yapımına başladıkları 44 konutluk projeyi de bitirerek sahiplerine teslim ettiklerini bildirdi. 


"Kentte altyapısı bitmiş arsa sorunu dikkat çekiyor"


 Amasya'da inşaat sektörünün en önemli sorunlarının başında arsa sorununun geldiğine ve ilin coğrafi yapısı gereği altyapısı hazır, imara elverişli arsa bulmanın zor olduğuna dikkat çeken Muharrem Kol, şunları kaydetti: "Ayrıca yurt genelinde olduğu gibi büyük şehirlerimizde yaygın olan kentsel dönüşüm projelerine ilimizde de hız verilmesi gerekiyor. Bunun için de emsal değerlerinin yeniden gözden geçirilerek, büyük şehirlerdeki gibi yükseltilmesi şart. Yine çeşitli cazibe merkezlerinin yaratılması gereklidir ki bu merkezlerin çevresinde yapılaşma ve yerleşim teşvik edilmiş olsun." 


Dünya


Geri Dön