01 / 05 / 2024

Konak tramvay hattında son durum ne?

Konak tramvay hattında son durum ne?

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Konak Tramvay Hattı Projesi'ni sorarak, "Konak Tramvay Hattı'nın Üçkuyular'daki temeli göstermelik mi atıldı? Konak Tramvayı Fasonvay mı oldu?" dedi.




İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti. Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Konak Tramvay Hattı Projesi'ni sorarak, "Konak Tramvay Hattı'nın Üçkuyular'daki temeli göstermelik mi atıldı? Konak Tramvayı Fasonvay mı oldu?" dedi. 


"İzmirliler kandırılıyor" 


Doğan, Konak Tramvay Hattı güzergahında zeminde deplase yapılmadan ihaleye çıkıldığını belirterek, "Konak Tramvay Hattı'nın temeli geçtiğimiz günlerde atıldı. İhalesi 26 Şubat 2014'te yapılan projeyle ilgili İzmirlilerin aklında ciddi soru işaretleri var. Konak Tramvayı'nın Üçkuyular'daki temeli göstermelik olarak mı atıldı? İzmirliler kandırılmakta mıdır? Tramvay hattının geçeceği güzergahta gerekli altyapı deplase çalışmaları yapıldı mı? Dünyanın neresinde önce ihalesi sonra deplasesi yapılan proje vardır? Diğer yandan, vatandaşların otoparkla ilgili talepleri görmezden gelinmiştir" diye konuştu. 


Doğan, "Öngörüsüzlükten ötürü oluşacak zararı kim kaldıracak? Tramvayı, dayatmacı bir tutumla bilimden uzak, kavga dövüş yapmaya çalışan bu anlayıştan bir an önce vazgeçilmesini diliyoruz. Şu soruları İzmirliler adına sormak istiyorum. Konak Tramvayı'na neden bu zamana kadar çivi çakılmadı? Tramvay, Fasonvay mı olacak? Yoksa yüklenici firmadan kaynaklı bir sıkıntı mı var? Yoksa belediyenin işbilmezliği mi? Bugüne kadar neden bu çalışmalar başlamadı? Sonuç olarak 3 senede bitirilmesi öngörülen bu proje zamanında bitecek mi?" dedi. Doğan, Kocaoğlu'nun geçtiğimiz yıllarda metro için "Bir sabah ansızın bitecek" sözlerine gönderme yaparak, "Acaba bu proje de belediyenin diğer projeleri gibi bir sabah ansızın mı bitecek? Biz tramvayı 10 yılda biten metro 8 yılda biten teleferik ile aynı olmamasını diliyoruz. Umarız Kocaoğlu'nun söz verdiği diğer tramvay projesi de buna benzemez" diye konuştu. 


"Ankara para göndersin" 


Aydoğan, Doğan'ın eleştirilerinin ardından, "Temcit pilavı gibi aynı konuları önümüze getiriyorsunuz. İzmir'e bir şey kazandırmaya çalışıyoruz. Manisa Tüneli de devam ederken yüklenici firma bıraktı kaçtı. Burada Ulaştırma Bakanı'nın bir suçu mu var? Para gönderin Metroyu Otogar'a uzatın" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön