30 / 04 / 2024

Konak Tünelleri hizmete açıldı!

Konak Tünelleri hizmete açıldı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İzmir trafiğine büyük ölçüde nefes aldıracak Yeşildere-Konak arasında inşa edilen Konak Tünelleri'ni hizmete açtı. Davutoğlu, tünellerdeki ilk yolculuğu da eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte kendisinin kullandığı araçla yaptı.




Başbakan Ahmet Davutoğlu, mitingin ardından  İzmir  trafiğine büyük ölçüde nefes aldıracak Yeşildere-Konak arasında inşa edilen Konak Tünelleri'ni hizmete açtı. "Bu tüneller AK Parti'nin yerel yönetimlerde farkını ortaya koyuyor. Kazansak da kaybetsek de sözümüzü tutuyoruz" dedi. Davutoğlu, tünellerdeki ilk yolculuğu da eşi Sare Davutoğlu'yla birlikte kendisinin kullandığı araçla yaptı.


Tünellerin açılışına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tünel projesini başlatan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti'li milletvekilleri ve adaylar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nı Yeşildere'ye bağlayan tünellerin İzmir'in trafiğini rahatlatacağını belirten Davutoğlu, "Şimdi İzmir'de tarihi bir adım atıyoruz. Türkiye açısından da, İzmir açısından da önemli bir proje. Konak Tünelleri 1674 metre uzunluğunda. İzmirli hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştıracak. 310 milyon Türk Lirası bir yatırımla gerçekleşti. Günde 40 bin araç bu tünellerden geçecek. Ayrıca yolculuk süresi de en az 20 dakika kısalacak" dedi.


Davutoğlu, şöyle konuştu: "Konak, İzmir'in merkezi olarak çok daha kolay ulaşılabilir bir yer haline gelecek. Konak Meydan düzenlemesini de yapacağız. İzmir'de gerek tarihi dokunun korunması ve vatandaşlarımıza en iyi imkanların sunulabilmesi açısından hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi. AK Parti'nin yerel yönetimlerdeki farkının bu projeyle ortaya konduğunu belirten Davutoğlu, "Sayın Binali Yıldırım, İzmir'e 35 proje sözü vermişti. Bunlar birer birer gerçekleşiyor. Yerel yönetimleri kazansak da kazanmasak da verdiğimiz sözde duruyor ve gerekli adımları atıyoruz. Bunlardan en önemlisi Konak Tünelleri'ydi. Biz İzmir'i Akdeniz'de yükselen şehir olarak gelecek nesillere en güzel şekilde miras olarak bırakacağız." diye konuştu.


Maliyetini 10 yılda çıkaracak



Konak Tünelleri'nde ilk kazma Eylül 2012'de vuruldu. 310 milyon liraya mal olan geliş gidiş iki şeritli 2 tüpten oluşan tünellerin uzunluğu 1674 metre. Yeşildere Mustafa Kemal Atatürk Köprülü Kavşağı ve bağlantı yollarıyla toplam uzunluğu 2500 metreye ulaşıyor. Günlük ortalama 40 bin aracın geçmesi beklenen tünel ile Konak-Yeşildere arası 2 dakikaya inecek. Tünelin hizmete girmesiyle 25'i teknik eleman olmak üzere toplam 50 kişiye istihdam sağlanacak. Tüneller, İzmirliler'in yılda 30 milyon liradan fazla yakıt tasarrufu etmesini sağlayacak. Bu nedenle tüneller 10 yılda maliyetini çıkarmış olacak.


Yeni Asır


Geri Dön