29 / 04 / 2024

Tokat'ta Dil Kafe törenle hizmete açıldı!

Tokat'ta Dil Kafe törenle hizmete açıldı!

Tokat'ta yürütülen proje kapsamında oluşturulan " Dil Kafe ", törenle hizmete açıldı. Dil Kafe' nin açılışına, Vali Mustafa Taşkesen ve de bazı daire müdürleri katıldı...



Tokat Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Çok Dilli Çok Kültürlü Kafe Projesi" kapsamında oluşturulan "Dil Kafe"nin açılışı yapıldı.


Tokat Öğretmenevi'nde oluşturulan kafenin açılışına, Vali Mustafa Taşkesen ve bazı daire müdürleri katıldı. 


Taşkesen, açılışın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Çok Dilli Çok Kültürlü Kafe Projesi"nin yenilikçi eğitim anlayışına uygun olduğunu söyledi.


Türkiye'de çocuklara anaokulundan itibaren İngilizce eğitimi verilmeye başlandığını belirten Taşkesen, "Öğrencilerimiz üniversiteden mezun oluyor, 17 sene biz bu çocukları okulda tutuyoruz ama İngilizce öğretemiyoruz. Burada bir yanlışlık var, o yanlışlıklardan biri de ortamın İngilizce konuşmaya müsait olmaması. Belki gramerlerimiz iyi ama konuşmalarımız çok zayıf. Dolayısıyla İngilizceyi öğretemiyoruz" diye konuştu.


 


"Çok Dilli Çok Kültürlü Kafe Projesi"nin önemine dikkati çeken Taşkesen, "Bu projeyle öğrencilere pratik imkanı sağlayarak, onların İngilizce öğrenmesine vesile olacağız. İngilizce öğrenmek bizim zamanımızda da önemliydi ama şimdi hayatta olmazsa olmazlardan biri. Büyüklerimiz bize 'üniversiteye giderken kendinizi yetiştirin' dedi ama nasıl yetiştireceğimizi tarif etmemişlerdi. Kendini iyi yetiştirmenin en önemli yollarından biri de İngilizce öğrenmek" dedi.


Dil Kafe'deki öğrencilere İngilizce öğrenmenin püf noktaları hakkında bilgi veren Taşkesen, "İngilizce konuşmanın en önemli noktalarından biri, dil kırmaktır. Dil kıracaksınız, İngilizce harfleri çıkarırken ağzınızı, gözünüzü eğeceksiniz. Yani harfleri orijinal olarak çıkarmaya çalışacaksınız" ifadesini kullandı.


Kafedeki öğrencilerle İngilizce sohbet eden Taşkesen, proje kapsamında kafede görevli öğrencilere çay siparişini İngilizce verdi.


Dil Kafe'de, öğrencilere salı günleri İngilizce, cuma günleri ise Arapça eğitimi verileceği belirtildi. 


AA


Geri Dön