02 / 05 / 2024

Konkordato başvurusunda bulunan firmalar TBMM'de!

Konkordato başvurusunda bulunan firmalar TBMM'de!

İYİ Parti İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, konkordato başvurusunda bulunan firmalara ilişkin soru önergesi hazırladı..



Konkordato başvurusunda bulunan firmalar TBMM de!

İYİ Parti  İzmir  Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, konkordato başvurusunda bulunan firmalara ve ekonomik dalgalanmaya karşı alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Dervişoğlu sorularının Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Dervişoğlu önergesinde "2018 yılının başından bugüne Türk Lirası’nm (TL) yüzde 40 değer kaybetmesi ve faiz oranlarının yüzde 27’lere kadar çıkmasıyla ekonomik açıdan zorluklar yaşayan bir çok şirket iflastan bir önceki aşama olan konkordato başvurusunda bulunmak üzere mahkemelere gittiği sıkça basında yer almaktadır. Kamuoyuna yansıyan haberlere göre; aralarında tanınmış ve çok büyük şirketlerin bulunduğu inşaattan deriye, tekstilden eneıjiye farklı sektörden bir çok firmanın konkordato talebinde bulundu iddia edilmektedir." diyerek bu bilgiler çerçevesinde 4 soru sordu.

Dervişoğlu'nun soruları

1)    01 Ocak 2018 tarihinden bugüne kadar konkordato talebinde bulunan kaç firma vardır?

2)    Konkordato talebinde bulunan firmaların ticari faaliyetlerine tekrar sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için bakanlığınızın bir çalışması var mıdır ve bu konu ile ilgili tedbirleriniz nelerdir?

3)    Türk Lirasının Amerikan doları ve Euro karşısında değer kaybetmesi ve faiz oranlarının yükselmesi sebebiyle, ekonomik sıkıntılar yaşayan firmaların iflasın eşiğine gelmemesi ve iflasın eşiğinde olan firmalarımızın da domino etkisi yaratabilecek şekilde diğer firmalarımızı etkilememesi için aldığınız tedbirler nelerdir?

4)    Kamu kuramlarına hizmet sunan firmalarımızın geçmişten kalan kamu alacaklarını tahsil edememeleri sebebiyle doğan mağduriyetlerin giderilmesi ve aynı sebeplere dayanarak doğan tazminat hakları hususunda bir çalışmanız var mıdır?

 

 


Geri Dön