17 / 05 / 2024

Konkordato başvurusunda bulunan şirketler

Konkordato başvurusunda bulunan şirketler

İYİ Parti İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, konkordato başvurusunda bulunan firmalara ilişkin soru önergesi hazırladı..

İşletmelerin 2023 karnesi: Tasfiyeler ve konkordato başvuruları adeta patladı!

2023 yılında yaşanan zorlu finansal koşullar bir çok işletmenin mali durumunu olumsuz yönde etkilendi. Bu süreçte konkordato ve tasfiyelerde ciddi artışlar görüldü.

EYT'liler dikkat! 12 nedenle işlemler iptal edilebilir...

EYT düzenlemesi ile emeklilik başvurusunda bulunan vatandaşların 1 milyon 632 bininin aylık bağlama işlemi biterken yaklaşık olarak 200 bin kişinin de başvurusunun reddedildiği açıklnadı. İşte haberin detayları...

Limak, Karayipler’deki havalimanı ihalesi için yeterlilik başvurusu yaptı! 

Limak Şirketler Grubu, Turks - Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi'nin ülkenin en büyük havalimanı olan Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı için düzenlediği ihaleye yeterlilik başvurusunda bulundu. İşte ayrıntılar...

Green Card başvurusu için son gün! Green Card başvuruları ne zaman bitecek?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) çalışma ve yaşama hakkı elde etmek isteyenlerin Green Card başvurusu için son gün. 2024 Green Card başvurusunda bulunmak isteyen birçok kişi, başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyor.

WeWork iflas başvurusunda bulundu!

Bundan 13 sene önce kurulduğu zaman ortak çalışma ve paylaşımlı ofis alanı şirketlerinin öncüsü olan ABD merkezli WeWork, iflas başvurusu yaptı.

Avrupakent GYO halka açılacak! Halka arz için Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulundu!

Avrupa Konutları’nı inşa eden Artaş Holding iştiraki Avrupakent GYO halka arz için ilk adımı attı. Sermaye Piyasası Kurumu’na başvuruda bulunan şirket, her yıl karın yüzde 50’sini temettü olarak dağıtmayı planlıyor.

Dünyaca ünlü emlak devi iflas mahkemesine başvuru yaptı!

İki yıl önce temerrüde düşen ve ülkedeki emlak borç krizini hızlandıran emlak devi China Evergrande, ABD'de iflas mahkemesinde alacaklılardan korunma başvurusunda bulundu.

Adalet Bakanlığı personel alımı 2023 sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023 alımlarına başvuranlar dikkat! 

Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı başvuruda bulunan binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Peki Adalet Bakanlığı personel alımı sonuçları açıklandı mı? İşte ayrıntılar... 

KGM işçi alımı kura çekimi başladı! İllere göre kura tarihi belli oldu! Hemen öğrenin!

Karayolları Genel Müdürlüğü kura çekimi başladı. Başvuruda bulunan kişiler sorgulama ekranını araştırıyor. İşte il il kura sonuç sorgulama ekranı! İllere göre kura tarihi belli oldu! Hemen öğrenin!

Faizsiz kredi imkanı! Başvuru için şartlar belli oldu

Faizsiz kredi kampanyalarına bir yenisi eklendi. Ülkemizde yaşanan pahalılık nedeniyle vatandaşların nakit ihtiyacını karşılamak adına kampanya yapıldı. Başvuruda bulunan vatandaşlara 5.000 TL tutarında faizsiz kredi desteği verilecek. İşte tüm detaylar...

1. Dönem Bekçi alımı başvuru sonuçları! 2023 bekçilik başvurusu ne zaman açıklanacak?

Bekçi olmak için başvuruda bulunan vatandaşlar, merakla 2023 bekçilik başvuru sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. İşte detaylar!

EYT'liler dikkat! Asgari ücrete zam sizi de etkiliyor

EYT düzenlemesi ile birlikte 1.5 milyon vatandaşa emeklilik yolu göründü. SGK ya da e-devlet sistemi üzerinden emeklilik başvurusunda bulunan vatandaşlara müjde geldi. Emekli olan ancak çalışmaya devam eden EYT emeklilerin yeni ücretleri netleşti. Asgari ücret zammı EYT'lileri de etkiledi. İşte tüm

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

Konkordato başvurusunda bulunan şirketler Haberi

Konkordato başvurusunda bulunan şirketler

İYİ Parti İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, konkordato başvurusunda bulunan firmalara ve ekonomik dalgalanmaya karşı alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Dervişoğlu sorularının Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Dervişoğlu önergesinde "2018 yılının başından bugüne Türk Lirası’nm (TL) yüzde 40 değer kaybetmesi ve faiz oranlarının yüzde 27’lere kadar çıkmasıyla ekonomik açıdan zorluklar yaşayan bir çok şirket iflastan bir önceki aşama olan konkordato başvurusunda bulunmak üzere mahkemelere gittiği sıkça basında yer almaktadır. Kamuoyuna yansıyan haberlere göre; aralarında tanınmış ve çok büyük şirketlerin bulunduğu inşaattan deriye, tekstilden eneıjiye farklı sektörden bir çok firmanın konkordato talebinde bulundu iddia edilmektedir." diyerek bu bilgiler çerçevesinde 4 soru sordu.

Dervişoğlu'nun soruları

1)    01 Ocak 2018 tarihinden bugüne kadar konkordato talebinde bulunan kaç firma vardır?

2)    Konkordato...