28 / 04 / 2024

Konut alacaklara son dakika müjdesi: 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi geliyor! 

Konut alacaklara son dakika müjdesi: 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi geliyor! 

Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yeni konut kredisi ile ilgili kampanya yürütüldüğü gündeme geldi. 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi gelmesi bekleniyor. İşte detaylar... 



Enflasyon ve döviz kurunda yaşanan dalgalanmalar ile beraber, vatandaşlar astronomik artışların olduğu satılık ve kiralık konut fiyatları karşısında güçlük çekmeye başladı. 

Merkez Bankası’nın da politika faiz artırımı, sadeleşme ve miktarsal sıkılaştırma hamleleri, konut kredisi faizlerinin zirveye çıkmasına sebep oldu. 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut kredisi faiz oranları  2 Haziran'da yüzde 18,05 iken 4 Ağustos itibariyle yüzde 35,1'e kadar yükseldi. 

Konut alacaklara son dakika müjdesi: 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi geliyor! 

Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yeni konut kredisi ile ilgili kampanya yürütüldüğü gündeme geldi. Bu kapsamda, ilk defa konut alacaklara devlet desteği sağlanacağının altı çizildi. 

İlk defa konut sahibi olacakları teşvik edici mekanizmalar üzerinde durulacağı ifade edilirken, kamu bankaları nezdinde 180 ay vade ve yüzde 1,20 faiz seviyelerinde olacak bir düzenleme üzerinde yoğunlaşıldığı belirtildi. 

Sıfır ve ikinci el konutlar için de geçerli tutulması öngörülen kampanyaya ilişkin detayların gelecek günlerde açıklanması bekleniyor. 

Konut alacaklara son dakika müjdesi: 180 ay vade ve yüzde 1,20 faizli yeni konut kredisi geliyor! 

İLK EV ALANLARA DESTEK İÇİN ÇALIŞMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde finans dünyası ile  gerçekleştirdiği buluşmasında düzenlemeye ilişkin ipuçları verdi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, söz konusu açıklamasında "Birinci konut edinimini özellikle daha güçlü bir şekilde teşvik edecek mekanizmalar üzerinde durduk. Bu konuda Merkez Bankamızın da BDDK ile birlikte çalışmaları var. Önümüzdeki dönemde inşallah bu konularda da daha yeni adımlar bekliyoruz. Konut arzını arttırmak, konut maliyetlerini düşürmek ve konut edinimini arttırmak durumundayız" ifadelerine yer verdi ve geçmişte Devlet Planlama Teşkilatı ve Dünya Bankası'nın ortak çalışmasına değindi. 

Cevdet Yılmaz, söz konusu çalışmada, ilk konut ediniminin hem sosyal refahı hem de makro düzeyde istikrarı çok daha destekleyici bir hadise olduğunun belirlendiğini vurguladı ve "Tasarruf oranlarını arttırıyor ve sosyal refahı artırıyor. Dolayısıyla kamu olarak biz bu ilk konut edinimini destekleyici bir çerçeve içinde hareket edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Olası İstanbul depreminde korkunç senaryo: Sokaklara giriş-çıkış olmayacak, profesyonel ekipler 1 haftada gelebilecek!

Kabul etmeyene evi kiralamıyorlar! Ev sahibi-kiracı anlaşmazlıklarında yeni kriz: Teminat senedi!

Türkiye'deki 20 milyon konutun üçte biri dönüşmeli! Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan kentsel dönüşüm açıklaması! 

İstanbul'da 50 bin konut günlük kiraya veriliyor! Ev sahipleri dikkat: Maliye kapınızı çalabilir!


Geri Dön