03 / 05 / 2024

Konut alanların kira ödemesi inşaatçılardan!

Konut alanların kira ödemesi inşaatçılardan!

Konutta talebi canlandırmak için senetli satışta faizi 100 ay sıfırlayan müteahhitler, daire satın alanlara da kira garantisi sunuyor..



Banka faizlerinin artması ve dolar kurunun 4 lira sınırına dayanması inşaatçıları harekete geçirdi. Talebi canlandırmak için senetli satışta faizi 100 ay sıfırlayan müteahhitler, daire satın alanlara da kira garantisine başladı. Teknik Yapı, Fikirtepe'deki 830 konutluk Uplife projesinden ev sahibi olanlara teslime kadar 2 bin 500 lira, Mint ise E-5 ve Şişli'de 4 bin 500 liraya kadar nakit kira ödemesi yapacak.

Karar Gazetesi'nden Hamide Hangül'ün haberine göre, kredi faizlerinin yükselmesi, dolar kurunun 4 lira sınırına yaklaşması ve konut fiyatlarının daha da düşebileceği beklentisi emlak satışlarının yavaşlamasına neden oldu. Tüketici talebini canlandırmak için kollan sıvayan markalı konut üreticileri de senetli satışta faizi 100 ay sıfırlarken; daire safin alanlara kira ödemelerini de artırdı. 

Kiracı bulamadıkları taktirde firmaların daire safin alanlara ödeyeceği tutar İstanbul’da bin liradan 4 bin 500 liraya kadar çıktı. Getiri garantisi verilen projeler Anadolu Yakası’nda Kadıköy Fikirtepe, Avrupa Yakası’nda Kağıthane, Şişli, Beylikdüzü ve Basınekspers’te yoğunluk kazandı. Bu kapsamda Fikirtepe’de 830 lüks konut üreten Teknik Yapı, Uplife projesinden ev sahibi olanlara teslim tarihine kadar 2 bin 500 liraya kadar kira ödemesi yapacak. Yeni nesil apartman geliştiricisi Mint de iki projesinde 48 ay 4 bin 500 liraya kadar kira garantisi veriyor. Babacan Yapı ise Beylikdüzü’nde yükselen Babacan Palace’m yanı sıra Babacan Prime Suits’te yatırımcılara bin 500 ile 2 bin TL arasında kira ödüyor. İzmir’deki ilk projesine DAP İzmir’le başlayan Dap Yapı da satışa söz konusu süreyi bir yıla kadar uzattı. Kampanyalarla satışı desteklemeye çalışan markalı konut üreticileri, bu sayede 2 milyon kişiye istihdam sağlayan ve 250 alt sektörü destekleyen inşaat sektörünün lokomotif konumunu korumayı hedefliyor. Markalı konut projelerinde kira garantisi veren bazı firmalar ve kampanyaları şu şekilde: M Teknik Yapı, Fikirtepe’de kentsel dönüşüm sürecine 5 ayn ada ile katkıda bulunurken, yatırımcılar için üç ayn kampanya başlattı. Firma, Uplife Kadıköy projesinden ev sahibi olanlara daire teslim edilene kadar nakit kira ödemesi yapacak. Daire satın alanların teslim süresine kadar 2 bin 500 liraya varan kira getirisinin yanı sıra, peşinatı da yüzde 5’e kadar düşürdü. Faizsiz satışta vade süresini de 100 ay uzattı. Uygulamaya başlanan katmerli fırsat kampanyasında öncelikle peşin alımlar-da veya baz faiz oram ile kredi kullanımlarında yüzde 20 indirim de yapılıyor.

DAP İZMİR'DE 1 YIL GARANTİ

DAP Yapı ise İzmir’deki ilk projesi DAP İzmir’de topraktan satışa 1 yıl kira garantisi veriyor. Hazırlanan kampanya kapsamında, 14 bin 950 liradan başlayan peşinat, 50 ay vade farksız ve 2 bin 300 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olma imkânı sunuluyor. Kira garantisi imkânıyla yatırımın 10-12 yılda kendini amorti etmesi hedefleniyor. DAP İzmir’den ev alanlar eğer evlerini kiralayamazlarsa, 'ev sahiplerine 1 yıl boyunca bin 250 TL ile 6 bin TL arasında kira DAP Yapı tarafından ödenecek. DAP İzmir’de dairelerin metrekare fiyatları 4 bin 500 TL’den başlıyor. 1 + 0’dan 3+1’e kadar daire tiplerinin yer aldığı projede en düşük dairenin fiyatı 299 bin TL olarak belirlendi. 450 milyon TL yatırımla gerçekleştirilen ve 31-32 kaili 2 bloktan meydana gelen projede 707 konut ve ticari üniteler bulunuyor. 

 


Geri Dön