02 / 05 / 2024

Konut alıcıları için cazip daire tipleri!

Konut alıcıları için cazip daire tipleri!

Efe Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Paris Efe, konut alıcısına cazip daire tiplerini kaleme aldı. Efe, beyaz yakanın bütçelerine ve ödeme şartlarına en yakın ödeme planı genellikle 1+1 daire planı olduğunu belirtti...



Proje konut satışlarının artık 2000-2005 yılları arasındaki hızı bulamaması ve konut sektöründeki yavaşlamayı sübvanse edebilmek adına satışları iyileştirmek için yapılan kampanyalı düşük faizli ödeme planları ve şirket bünyesinde uzun taksitli peşinatsız müşteriyi çekebilecek, rahat ödeme planları, kiracıları dahi daire sahibi yapabiliyor. 

Türkiye ortalamasının büyük bir kısmı beyaz yakalardan oluşmaktadır. Bu beyaz yaka kitlesi aylık 3 bin TL'ye denk gelecek şekilde, daha minimum ara ödemelerle daire alımı yapabiliyorlar. 

Konut fiyatlarının her geçen yıl yukarı ivmede artması, yatırım fikrini her zaman cazip kılıyor. Fakat artan malzeme ve taşeron maliyetlerinin konut fiyatlarına yansıması konut alım kararını zorlaştırabiliyor. Bu sebeple beyaz yakanın bütçelerine ve ödeme şartlarına en yakın ödeme planı genellikle 1+1 daire planı olmaktadır. 

Evli, beyaz yaka, küçük metrekarelerde yaşamayı düşünmese de, çalışmalarının sonucunu somut olarak görmek istediği için daha rahat alım kararı veriyor. Ya da bazı projelerde sunulan sosyal olanaklar işten döndüğünde sosyalleşmeye çok vakti olmayan beyaz yakaya cazip gelmekte ve küçükmetrekarelerde olsa yaşama kararı almaktadır. 

Artan 1+1 satışlarını daha da canlandırmak, konut fiyatlarını aşağı çekmekle mümkün olmayacağına göre, beyaz yakanın alabileceği sınırlarda ödeme planları ve farklı proje dokusu oluşturarak proje konseptine göre satış ivmesi artırılabilinir. 

Bir çoğu firma artık daha küçük metrekarelere doğru giderek, proje ruhsatında var olan 4+1’lerde tadilata giderek 1+1 sayılarını artırmaktadır. Bu durum hem her kitleden yatırımcıyı daha rahat yatırım yapabilmeye çekerken, müteahhitlerinde satış sürecini rahatlatmaktadır.

 


Geri Dön