20 / 07 / 2024

en çok alınan konut tipleri

en çok alınan konut tipleri

Efe Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Paris Efe, konut alıcısına cazip daire tiplerini kaleme aldı. Efe, beyaz yakanın bütçelerine ve ödeme şartlarına en yakın ödeme planı genellikle 1+1 daire planı olduğunu belirtti...

Gümüş mü, altın mı? En çok hangi yatırım aracı kazandıracak?

Geçen sene yatırımcısına en çok kazandıran gümüş ve altın yine yatırımcıların odağında yer alıyor. Peki yatırımcısına en çok hangi yatırım aracı kazandıracak; altın mı, gümüş mü? Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayacızı açıkladı.

5 emekliden 1'i kirada oturuyor: 2010'da 11,4 gram altın alınan emekli maaşıyla şimdi 4,4 gram altın alınabiliyor!

İstanbul Planlama Ajansı'nın yaptığı araştırmaya göre, 2010'da 11,4 gram altın alınan en düşük emekli maaşıyla şimdi 4,4 gram altın alınabiliyor. Emeklilerin geçim sıkıntısı gözler önüne serildi. İşte o rakamlar...

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken, Ahmet Büyükduman'dan çarpıcı tespit geldi: Konutta da şirinkflasyon!

Yapı ruhsatı alınan konutların büyüklüğü azalırken,  Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. İşte Ahmet Büyükduman'ın X hesabı üzerinden yaptığı o paylaşım...

Temettü nasıl alınır? Bir gün önce alınan hisse temettü verir mi?

Borsa İstanbul’da temettü ödemeleri başladı. Peki birçok yatırımcının tercihi olan temettü nedir ve nasıl alınır, bir gün önce alınan hisse temettü verir mi? Uzmanı bu soruları cevapladı.

Dünya ülkelerini sollayan ilimiz hangisi? Türkiye’deki konut fiyat artışında, en çok hangi ilimiz yükseldi!

Dünyada konut fiyatları hakkında yaşanan değişimleri konu aşan çalışma kapsamında, 2023 senesinde en çok konut artışı yaşanan iller belirlendi. Buna göre, Türkiye’deki o il konut fiyat artışında dünya ülkelerini geçmiş oldu. En çok konut fiyat artışı yaşanan ilimiz hangisi?

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

En ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!

Türkiye'deki elektrikli otomobil modellerinin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu nedenle araba almak isteyenler en uygun elektrikli araba fiyatlarını araştırıyor. Peki en ucuz elektrikli otomobiller hangileri? İşte bayilerden kapış kapış alınan o arabalar!

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok çalışan Türkiye, çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Türkiye, haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke oldu.

Kaş’ta 5 senede 3 bin 700 kaçak yapı inşa edilmiş! En çok kaçak yapı Bezirgan Mahallesi'nde!

Kaş’ta 5 yılda 3 bin 700 kaçak yapı yapıldığı belirlendi. En çok kaçak yapı Kalkan sırtları ile Kaputaş Plajı arasındaki bölgeyi de kapsayan Bezirgân Mahallesi sınırlarında yer alıyor. İşte detaylar...

Yabancı yatırımcılar en çok Antalya'dan konut alıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan konut satışları, ocak-ekim döneminde 30 bin 599 olurken, Antalya, 11 bin 303 konut ile en çok satış yapılan şehir oldu.

Türkiye'de en çok iş bulan meslekler belli oldu! Bakan Işıkhan açıkladı: 272 bin 419 işçi aranıyor!

İŞKUR'un yayımladığı rapora göre, Türkiye genelinde en çok işçi arayan 3 sektör, en fazla işçi aranan 10 meslek bulunuyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan detayları paylaştı.  

en çok alınan konut tipleri Haberi

en çok alınan konut tipleri

Proje konut satışlarının artık 2000-2005 yılları arasındaki hızı bulamaması ve konut sektöründeki yavaşlamayı sübvanse edebilmek adına satışları iyileştirmek için yapılan kampanyalı düşük faizli ödeme planları ve şirket bünyesinde uzun taksitli peşinatsız müşteriyi çekebilecek, rahat ödeme planları, kiracıları dahi daire sahibi yapabiliyor. 

Türkiye ortalamasının büyük bir kısmı beyaz yakalardan oluşmaktadır. Bu beyaz yaka kitlesi aylık 3 bin TL'ye denk gelecek şekilde, daha minimum ara ödemelerle daire alımı yapabiliyorlar. 

Konut fiyatlarının her geçen yıl yukarı ivmede artması, yatırım fikrini her zaman cazip kılıyor. Fakat artan malzeme ve taşeron maliyetlerinin konut fiyatlarına yansıması konut alım kararını zorlaştırabiliyor. Bu sebeple beyaz yakanın bütçelerine ve ödeme şartlarına en yakın ödeme planı genellikle 1+1 daire planı olmaktadır. 

Evli, beyaz yaka, küçük metrekarelerde yaşamayı düşünmese de, çalışmalarının sonucunu somut...