02 / 05 / 2024

Konut alırken neye bakıyoruz?

Konut alırken neye bakıyoruz?

İttifak Holding’in inşaat sektöründeki şirketi Seha Yapı’nın Genel Müdürü İskender Uslu Anadolu insanının konut tercihlerini anlattı.



 


İttifak Holding’in inşaat sektöründeki şirketi Seha Yapı’nın Genel Müdürü İskender Uslu, dün Marriott Asya'da 6.’sı gerçekleştirilen İnşaat ve Konut Konferansında konuştu.

 

Seha Yapı olarak 40. kuruluş yıllarını kutladıklarını belirten İskender Uslu başta Konya olmak üzere Anadolu’nun büyük şehirlerinde markalı ve nitelikli konut projelerinin sayısının her geçen yıl artarak devam ettiğini söyledi. Bugüne kadar 15 bin konutun üzerinde bir üretim yaptıklarını belirten Uslu, “Konya dışında  Ankara  ve İstanbul’da da nitelikli projeler hayata geçirdiğimizden proje özellikleri, müşteri talep ve beklentileri, satış eğilimleri gibi konularda detaylı mukayese yapma imkanımız oluyor” diye konuştu.

 

Uslu, Konya gibi sanayileşmenin ön plana çıktığı büyük kentlerde şehircilik bağlamından bakıldığında ulaşım, altyapı, sosyal donatı alanları gibi şehrin imar anlamında temel konularının çözüldüğü, yatay mimarinin ön plana çıktığı, rahat, konforlu ve planlı bir altyapıya sahip olduklarını söyledi. Arsa sorunun sadece İstanbul’un değil Anadolu’nun da ciddi bir sıkıntısı haline gelmeye başladığını söyleyen Uslu, arsa fiyatlarının her geçen gün yükseldiğini de belirtti. 

 

Konut alırken neye bakıyoruz?

 

Şehir merkezinde proje üretmenin yolunun kentsel dönüşümden geçitiğini söyleyen Uslu, Konya merkezdeki 3 belediye diğer illere örnek teşkil edecek büyük ölçekte çok başarılı imar ve dönüşüm çalışmaları yürüttüğünü söyledi.

Anadolu insanı büyük ev arıyor

Anadolu insanının büyük ev aradığını söyleyen İskender Uslu, Anadolu şehirlerinde en az 150 metrekare evlerin tercih edildiğini söyledi. İstanbul'a oranla metrekarelerin çok yüksek olduğunu dile getiren Uslu, İstanbul'da 2+1 dairelerin Anadolu'da ise 5 oda 1 salon dairelerin tercih edildiğini söyleyen Uslu sözlerine şöyle devam etti: "Anadolu insanı salon 30 metrekareden küçükse o konutu almıyor. Salon kültürünün hala devam ettiği Anadolu'da balkonlu, ebeveyn banyolu ve duvar kağıtlı evler tercih ediliyor." dedi.

 

Seha Yapı 2016’da bin 928 konutun inşasını tamamladı

Seha Yapı Genel Müdürü İskender Uslu 2016 yılında başta Konya, Kırşehir ve Irak’taki projelerimizdeki 1.928 konutun inşasını tamamlayarak Türkiye’nin en büyük yapı şirketleri arasındaki konumlarını güçlendirdiklerini dile getirdi. 

 

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 

 


Geri Dön