29 / 04 / 2024

Konut almanın tam sırası!

Konut almanın tam sırası!

Masse 360 Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanlığı Kurucusu Seyhun Acar, "2020 yılında mevcut stokların da azalmasıyla birlikte yeni konutların yapımı da hızlanacak. Ev fiyatları daha da artacak. Konut almanın tam sırası" dedi...



Gayrimenkul sektöründe bütünleşik danışmanlık hizmeti veren Masse 360 Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanlığı Kurucusu Seyhun Acar, sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seyhun Acar, faiz indirimlerinin konut sektörünü canlandırdığının altını çizdi.

Sabah'ta yer alan habere göre; 2019'un son aylarında inşaat sektörünün yeniden hareketlenmeye başladığını belirten Acar, Ekim ayında İzmir'deki konut satışının geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 21.5 oranında artarak 9 bin 12 olarak gerçekleştiğini belirtti. Acar, yeniden hareketlenmeye başlayan gayrimenkul sektörünün İzmir'de 2020'nin ikinci yarısından itibaren daha da canlanacağına vurgu yaptı.

Konut almanın tam sırası!

'ALIM ZAMANI'

Özellikle Bayraklı ve Bornova ilçelerinde satışların hareketlendiğini ifade eden Acar, lüks segmentteki konut ve ofislerin şehir dışından da talep gördüğünü söyledi. Acar, "Kiralama ve satışlarda özellikle İzmir'in yeni Manhattan'ı olarak tabir edilen Bayraklı'da talep artışı gözlemleniyor. Son dönemde yatırımcılar paralarını banka yerine gayrimenkulde değerlendirmek üzere harekete geçti. 2020 yılında ise mevcut stokların da azalmasıyla birlikte yeni konutların yapımı da hızlanacak. Ev fiyatları daha da artacak. Konut almanın tam sırası" diye konuştu.


Geri Dön