Sektörel

Konut fiyat artışında tarihi gelişme! Türkiye'den 3 şehir resmen zirvede!

Dünyadaki 150 kenti kapsayan konut fiyatları araştırmasının verilerine göre Türkiye'nin üç büyük şehri zirveye oturdu. Peki konut fiyatlarının arttığı diğer iller nereler oldu? Türkiye'de ortalama konut fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

İngiltere merkezli küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank, global konut fiyatları endeksi 2022 yılının ikinci çeyrek sonuçlarını açıkladı.

Dünyadaki 150 kenti kapsayan rapora göre, Türkiye'nin üç büyük şehri listede zirveye oturdu.Son bir senelik fiyat artışına bakıldığında dünyada konutların en fazla değer kazandığı yer yüzde 184.9 ile İstanbul oldu. Ankara ise yüzde 165.4 ile ikinci, İzmir yüzde 150.9 ile üçüncü olurken onu, Miami yüzde 34 ile dördüncü sırada izledi. Türk şehirlerinin listede zirvede yer alması raporda, enflasyonun yüzde 80’e ulaşması, yükselen inşaat maliyetleri ve arz eksikliğine bağlandı. Türkiye'de ortalama konut fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

DÜZETME BEKLENİYOR

Sözcü'nün haberine göre, konutların en çok yükseldiği ilk 20 şehir arasında ABD’den 9 kent bulunurken, piyasanın yılın ikinci yarısında zayıflaması bekleniyor.

Knight Frank endeksine göre 150 şehrin 12’sinde konut fiyatlarında düşüş gözlemlendi.

Resesyon korkuları, yükselen enerji fiyatları ve jeopolitik kaygıların hakim olduğu dünya ekonomisinde faiz artışları ile birlikte konut piyasasında düzeltme bekleniyor.

KONUT FİYATLARI REKORA KOŞUYOR!

Öte yandan, Merkez Bankası verilerine göre, Türkiye genelinde konut fiyatları temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 8, bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 173,8, arttı.

Konut fiyatları temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 8, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 173,8, arttı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Temmuz 2022 dönemine yönelik Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı.

Türkiye'deki konutların kalite etkisinden arındırılmış fiyat değişimlerini izlemek amacıyla hesaplanan (KFE) temmuzda bir önceki aya göre 8, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 173,8 arttı.

Konut fiyatları reel olarak ise yüzde 52,6 oranında yükseldi. Konut fiyatları haziranda yıllık bazda yüzde 160,6 artmıştı.

ORTALAMA KONUT FİYATI 1 MİLYON 393 BİN TÜRK LİRASI

Türkiye'de bir konutun metrekare başı fiyatı temmuz ayında  13 bin 936 lira olarak gerçekleşti. Böylece 100 metrekarelik bir konutun fiyatı ülke genelinde ortalama 1 milyon 393 bin 600 lira oldu.

Türkiye'de bir konutun metrekare başı fiyatı haziranda 13 bin 140 lira, 100 metrekarelik bir konutun fiyatı ülke genelinde ortalama 1 milyon 301 bin 400 lira olmuştu.

2022 Kira artış oranı: Kira sözleşmesi 5 seneyi aşanlar ne yapacak?

Bizim Evler 9 fiyat listesi Eylül 2022! Bizim Evler 9 güncel fiyat...

Tapunun kime ait olduğu nasıl öğrenilir? Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?