09 / 05 / 2024

Konut Fiyat Endeksi artışta! İşte bir evin ortalama fiyatı

Konut Fiyat Endeksi artışta! İşte bir evin ortalama fiyatı

Konut Fiyat Endeksi KFE, bir ülkedeki konut piyasasının genel sağlığını ölçmek için birkaç farklı göstergeyi bir araya getirir. Bu göstergeler arasında konut satışları, fiyat artışları, inşaat aktivitesi ve mortgage oranları gibi veriler yer alır. Bu bağlı Merkez Bankası, Konut Fiyat Endeksi (KFE) O



Konut Fiyat Endeksi yükselişte

Buna göre 2023 senesi Ocak ayında bir evvelki aya göre yüzde 6,9 seviyesinde yükselen KFE, bir evvelki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 153, reel olarak ise yüzde 59 seviyesinde yükseldi.

İstanbul,  Ankara  ve İzmir’in konut ücret endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2023 senesi Ocak ayında bir evvelki aya göre, sırasıyla 6,0, 6,0 ve 5,8 oranlarında
 yükseliş gözlendiği kaydedildi.

<#resim3

EN ÇOK ARTIŞ İSTANBUL’DA

Endeks değerleri bir evvelki  senenin aynı ayına göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de sırasıyla yüzde 154,4, 156,8 ve 149,9 seviyelerinde yükseliş gösterirken, bir evvelki senenin aynı ayına göre yüzde 153,1 seviyesinde artan KFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 59,1 seviyesinde yükseliş gösterdiği vurgulandı.

KFE Endeksi verilerinde, 2023 senesi Ocak ayında bir evvelki aya göre yüzde 6,9 seviyesinde yükselerek 708,3 civarında gerçekleştiği kaydedildi.

Haftalık istatistikler açıklandı! ‘Merkez’in Rezervler Azaldı!

Aile Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere müjde! Hemen bu habere bakın!

Bayram üstü büyük kampanya! Tuvalet kağıdında fiyatlar dibi gördü! Raflar boşalmadan elinizi çabuk tutun


Geri Dön