09 / 05 / 2024

Konut fiyatları artacak! Ev almak isteyenler dikkat! 

Konut fiyatları artacak! Ev almak isteyenler dikkat! 

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut fiyatlarında artış beklediklerini açıkladı. İşte ayrıntılar...



Türkiye genelinde ipotekli konut satışları Haziran'da bir önceki yılın aynı ayına göre 66,8 oranında geriledi ve 13 bin 463 olarak kaydedildi. Toplam konut satışları içinde  ipotekli satışların payı yüzde 16,1 olarak belirlendi. Ocak-Haziran döneminde ipotekli konut satışları ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28,6 geriledi ve 121 bin 530 oldu. 

Haziran ayındaki ipotekli satışların 4 bin 698'i; Ocak-Haziran dönemindeki ipotekli satışların ise 39 bin 499'u ilk el satış  şeklinde yapıldı. 

Konut fiyatları artacak! Ev almak isteyenler dikkat! 

Türkiye genelinde diğer konut satışları Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 36,1 geriledi ve 70 bin 173 olarak kaydedildi. Toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 83,9 olurken, Ocak-Haziran döneminde gerçekleşen diğer konut satışları bir önceki seneye göre yüzde 20,1 azalarak 444 bin 249 oldu.

Konut fiyatları artacak! Ev almak isteyenler dikkat! 

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, konut satış rakamları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Konut fiyatlarının yükselen maliyetlerle beraber, artışa geçeceğini öngördüklerini belirten Aycan Fenercioğlu, "Bunun sebebi ise bu dönem yaşanan arz talep dengesindeki azalma oldu. İlerleyen günlerde konutların fiyatları artan maliyetlerle beraber biraz daha yükselecektir" diye konuştu. 

İmamoğlu: Bu hızla biz İstanbul'u 70-80 yılda dönüştüremeyiz!

Perakendeciler de zam hazırlığında! Fiyatlara maliyet ve enflasyon zammı kapıda! 

Deprem bölgesindeki hasar ödemeleri 55,5 milyar TL’ye ulaştı!


Geri Dön