17 / 05 / 2024

Konut fiyatları arttı: Kooperatiflere ilgi katlandı!

Konut fiyatları arttı: Kooperatiflere ilgi katlandı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve kooperatifleri kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Konut fiyatları yükselince kooperatifte rota turizm bölgelerine kaydı' başlıklı yazısı...



Kerim Ülker, konut fiyatlarının Türkiye'de ve dünya genelinde ciddi oranda yükseldiğini belirtti. Knight Frank Küresel Konut Fiyat Endeksi’nin 2021 2. çeyrek verileri kapsamında, dünya genelinde gerçekleştirilen araştırmada, 150 şehir arasında ev fiyatlarında en fazla yükseliş kaydedilen 10 kent listesinde Türkiye'den 3 şehir bulunduğuna dikkkat çeken Kerim Ülker, "Küresel ligde İzmir yüzde 30’luk fiyat artışı ile ikinci, İstanbul yüzde 26,4 ile 8’inci,  Ankara  ise yüzde 25.8 ile 10’uncu sırada" diye konuştu. 

2021'in tümünde bu şehirlerin tekrar ön planda olduğuna dikkat çeken Kerim Ülker, geçmişte emeklilik ikramiyesiyle bir konut alınabildiği megakent İstanbul'da artık bunun bir hayal olduğunu belirtti. 

Konut fiyatları arttı: Kooperatiflere ilgi katlandı!

"Hal böyle olunca, ev almak isteyenler geleneksel bir yöntem olan kooperatiflere yöneldi. Kooperatiflerde ise markalı olanlar dikkat çekiyor" ifadelerini kullanan Ülker, yazısına CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş'un konuyla ilgili açıklamalarını aktararak devam etti. 


Geri Dön