21 / 05 / 2024

Konut fiyatları arttı: Kooperatiflere ilgi katlandı!

Konut fiyatları arttı: Kooperatiflere ilgi katlandı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve kooperatifleri kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Konut fiyatları yükselince kooperatifte rota turizm bölgelerine kaydı' başlıklı yazısı...



İşte Kerim Ülker'in yazısının devamı:

"CVS Hava Kent Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, “Ev almak giderek daha da zorlaşıyor. Bu nedenle kooperatiflere ilgi artmaya başladı” diyor. Erkut Çavuş’un verdiği bilgilere göre Türkiye’de ev sahibi olanların 3’te 1’i kooperatifler ile bu imkanı yakalamış.

DENETİM, YÖNETİM VE GENEL KURUL YAPILIYOR

Kooperatiflerin çağa ayak uyduran bir yapıya dönüştüğünü ifade eden Çavuş, “Holding gibi yönetilen bir yapı oluştu. Kanun gereği olarak, genel kurul yapıyoruz. Denetleme, yönetim, bir de genel kurul var. Bir karar onaylanırsa yani yüzde 50’nin üstünde kabul görürse uygulamaya konulur. Bir kişi bizden en fazla 2 daire alabilir. Gelip de çok parası olan biri bizden 100 daire alamaz. Bu hem kooperatifin mantığına aykırı bir durum hem de finansını tabana yayarsak sıkıntı çekmeyiz. Benim amacım, kooperatifi markalı konut statüsüne çıkartmaktı, biz de CVS Hava Kent’te bunu yaptık” diyor.

Konut fiyatları arttı: Kooperatiflere ilgi katlandı!

BANKALAR, PROJE FİNANSMANI SAĞLIYOR

Kooperatiflerin kar odaklı olmadığını dile getiren Çavuş, “Uygun fiyata insanlarımız ev sahibi olabilir. İstanbul-Arnavutköy’de Taşoluk projesinde 150 dairelik, Sancaktepe’de 120 daire, Tuzla’da 110 dairelik projelerimiz var. Bu projelerin yaşam alanları oldukça geniş. Artık markalık proje isteyenlere yönelik semt konseptli projeler yürütülüyor. Kaliteli ürünler kullanılıyor. Örnek veriyoruz, bu projenin pencere ve kapı tedarikini yapan şirket, buradan daire aldı. Mermer ve tuğlasını sağlayan firma da öyle. Kaliteli ürün sağladığımızı gören projeye girmek istiyor. Ayrıca Türkiye'de bankayla proje finansmanı yapabilen ilk kooperatifiz” diye anlatıyor.

Konut fiyatlarının en fazla arttığı iller arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’in yanı sıra turizm yöresi Muğla’nın da dikkat çektiğini kaydeden Erkut Çavuş, “Pandemi ile birlikte tatil yörelerine Akdeniz ve Ege’ye doğru bir yönelme başladı. Biz de İstanbul’da kazandığımız tecrübeyi Ankara’nın dışında İzmir ve Muğla’ya aktaracağız. Buralardan yoğun talep alıyorduk. Şimdilerde de arsa geliştirmeye başladık. Yakın zamanda bu bölgelerimizde konut projelerimizi başlatacağız” diye konuştu."

Konut satışları bize ne diyor?

Konutta maliyetler yüzde 300 arttı! Ev fiyatları coştu!

Konutta KDV indirimiyle 49 bin lira cepte kalacak!


Geri Dön