27 / 05 / 2024

Konut fiyatları düşer mi? Cam balkon fiyatları 4 yılda 30 kat arttı!

Konut fiyatları düşer mi? Cam balkon fiyatları 4 yılda 30 kat arttı!

Konut satışları ve fiyatlarındaki düşüş sürerken, kiralık konutlarda fiyatlar artamaya devam ediyor. Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin ise cam balkon fiyatlarındaki artışı göstererek, konut fiyatlarıyla ilgili tespitini açıkladı.



Konut fiyatları geçtiğimiz Mart ayında Türkiye genelinde reel olarak ilk defa gerileme göstererek, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde yüzde 5,1 düştü. Konut fiyatları düşerken, kiralarda ise artış yaşanıyor, artış geçen yıla göre yüzde 60’a yaklaştı. Yükselen kredi faizleri nedeniyle ev almak hayal olurken, ev sahibi oranı yüzde 56’ya düşerken kiracılar yüzde 44’e çıktı.

Ev sahibi olmak isteyen pek çok vatandaş konut fiyatlarındaki değişimi yakından takip ederken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin’den bir açıklama geldi. Gültekin  https://twitter.com/muratguItekin X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Cam balkon, giyotin cam sistemleri 4 yıl öncesine göre bugün 30 Kat artmış. 4 yıldır zam yapmaya, enflasyonu şişirmeye doyamadık. Kimse konut fiyatlarının düşmesini beklemesin” dedi.

Takipçilerinden bazıları düşüşün süreceğini söylerken bazılar da 2025’in ikinci yarısından sonra yükselişin başlayacağını ifade etti.

MURAT GÜLTEKİN'İN O PAYLAŞIMI VE GELEN YORUMLAR

Konut krizinde son nokta: Salonuna kurduğu çadırları kiralamaya başladı! İstediği rakam dudak uçuklattı

BES’te daha çok kazandıran yöntem, uzmanı açıkladı: 10 yıl detayı

Borsa İstanbul’da 2024 birinci çeyrek bilanço heyecanı… İşte yüksek getiri beklenen hisseler ve hedef fiyatları

 


Geri Dön