09 / 05 / 2024

Konut fiyatları ne zaman düşecek? Uzman isim ev alacaklar için tek tek açıkladı! 

Konut fiyatları ne zaman düşecek? Uzman isim ev alacaklar için tek tek açıkladı! 

Ev alacak milyonlarca kişi fiyatların ne zaman gerileyeceğini merak ediyor. Mars Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Hakan Bucak, konuyla ilgili konuştu. Peki konut fiyatları ne zaman düşecek?



Dünya Gazetesi'nden Nurdoğan Arslan Ergün'ün haberine göre; Mars Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Hakan Bucak, konut fiyatlarında bir iki sene gerileme beklemediğinin altını çizdi ve "Ancak bazı bölgelerde fiyatlar özellikle kiralama noktasında çok şiş­ti. Ortodoks ekonomiye geçi­lirse bu köpüklerdeki inişler başlar" şeklinde konuştu. 

Gelişen bölgeler ile oturmuş bölgelerde fiyatların kolay kolay gerilemeyeceğini vurgulayan Hakan Bucak, yükselişin ise maksimum enflasyon oranında olcağını belirtti. 

Konut fiyatları ne zaman düşecek? Uzman isim ev alacaklar için tek tek açıkladı! 

Kamunun politikasının fiyatları düşürme üzerine olmaması gerektiğine dikkat çeken Bucak, "Konut politikalarını fiyatları düşürmeye yönelik yaparsanız üretim olmaz. Barınma krizi başlar. Devlet konut fiyatlarını düşürmeye yönelik değil de doğru talep ve arzı dengeleyecek konut politikaları geliştirip fiyatları sahanın belirleyeceği bir politika geliştirmeli" ifadelerine yer verdi ve gayrimenkul sektörünün orta ve uzun vadede en çok kazandıran yatırım enstrümanı olduğuna vurgu yaptı.

Açıklamasında "Son 10 yılın ortalamasına baktığı­mızda borsa yüzde 18, dolar yüzde 24, euro yüzde 21, altın yüzde 29, gayrimenkul ise yüz­de 33.81 getirmiş" ifadelerine yer veren Hakan Bucak, uzun vadede gayrimenkulün bütün diğer finansal enstrümanlara göre her zaman daha iyi getiri sağladığının altını çizdi.  

Konut fiyatları ne zaman düşecek? Uzman isim ev alacaklar için tek tek açıkladı! 

Deprem söylentilerinin ya­nında Ruslar’ın fiyatlardan rahatsız olduğu için Türkiye yerine Dubai gibi bölgelere yöneldiğine dikkat çeken Hakan Bucak, "Yabancılara peşinatlar yüzde 50’den başlıyor. Orda ise yüzde 5 peşinat. Rus medyasında da Türkiye’ye karşı karalama yapılıyor. Bali, Tayland, Mon­tenegro, Dubai gibi bölgelere kayma başladı" açıklamasını yaptı ve Ruslar’a ayda 2 bin-2 bin 500’lere yakın satış yapılırken, bu rakamın şimdi 1.200'lere kadar gerilediğini aktardı. 

Dünyada 400 milyar euroluk bir uluslararası gayrimenkul para akışı olduğuna dikkat çeken Hakan Bucak, "Türkiye’nin burdan aldığı pay yüzde 1.5-2. Gerçek potansiyel 40 milyar euro. Şu anda bunun ekmeğini Dubai, Suudi Arabistan, ABD yiyor. Şu an Mısır listeye ekleniyor" diyerek, Türkiye'nin peşinat, finans konusunda iyi yönetim yapamadığını ve emlak konusunda çok stratejik hatalar yapıldığını vurguladı. 

Konut fiyatları ne zaman düşecek? Uzman isim ev alacaklar için tek tek açıkladı! 

İmar belirsizliklerine rağmen depremin de etkisiyle arsaya olan talebin daha fazla olduğuna dikkat çeken Hakan Bucak, özellikle bir senede arsaya olan iştahın konuttan çok olduğunu, imar belirsizlikleri de çözülüp planlama sistemi getirilirse Türk halkının arsaya yatırım yapmak isteyeceğini söyledi. 

Gayrimenkul sektöründe ofis arz sıkıntısına da vurgu yapan Hakan Bucak, "Ofisler yapılıyor ama asıl ihtiyaç olan küçük ya da paylaşımlı ofis. Bugün satılık birçok boş ofis binası var. Fiyatlar 25 milyon dolardan başlıyor" dedi ve KOBİ'nin bunun tek katını bile alamayacağına dikkat çekti. 

Açıklamasında "O yüzden yeni çağa uygun küçük paylaşımlı ofis üretimine ihtiyaç var" diyen Bucak, mevcut ofislerin talebi karşılamadığını da dile getirdi. 

Akaryakıt fiyatlarında son dakika şoku! Benzin, motorin, LPG'ye zam veya indirim var mı? 

Çelikte ihracat kaybı derinleşiyor! Kayıp yüzde 50’yi bulabilir!

Huzurevlerine personel alımı yapılacak! O illerde yaşayanlar KPSS’siz hemen işe başlayacak! Başvurular İŞKUR’dan!

 


Geri Dön