03 / 05 / 2024

Konut fiyatları ok gibi fırladı! Bakanlık harekete geçiyor

Konut fiyatları ok gibi fırladı! Bakanlık harekete geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut kredi faizleriyle ilgili açıklamalarının ardından konut fiyatları ok gibi fırladı. Bazı evlerde 500 bin TL'ye kadar artış görülürken, Hazine Bakanı Nebati, bu fırsatçılığa fırsat vermeyeceklerini söyledi.



"MÜSADE ETMEYECEĞİZ"

Bakan Nebati, fırsatçılığa da müsade etmeyeceklerini belirterek şunları söyledi: "Tüm bu çabalara rağmen bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği fahiş artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz. Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşları mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön