02 / 05 / 2024

Konut fiyatları ok gibi fırladı! Bakanlık harekete geçiyor

Konut fiyatları ok gibi fırladı! Bakanlık harekete geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut kredi faizleriyle ilgili açıklamalarının ardından konut fiyatları ok gibi fırladı. Bazı evlerde 500 bin TL'ye kadar artış görülürken, Hazine Bakanı Nebati, bu fırsatçılığa fırsat vermeyeceklerini söyledi.



FİYATLAR UÇTU

Bu gelişmelerin ardından fırsatçılar da devreye girerek ev fiyatlarını bir günde neredeyse 2 kat artırdı. Öyle ki bir evde 500 bin TL'lik dahi artışa gidildi.

AMAÇ DALGALANMADAN UZAK TUTMAKTI

Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Konut Finansmanı Projesi'nin temel amacının uygun maliyetle ev sahibi olma avantajının yanı sıra vatandaşları konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumak olduğunu vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön