28 / 04 / 2024

Konut fiyatları tırmanışa geçti! Sektörden ev almak isteyenler elini çabuk tutsun uyarısı geldi!

Konut fiyatları tırmanışa geçti! Sektörden ev almak isteyenler elini çabuk tutsun uyarısı geldi!

Ülke genelinde yüksek kredi maliyetleri ve artan girdi maliyetleri, kiralık ve satılık konut piyasasını önemli ölçüde etkiliyor. Yüksek maliyetler, kiracıları daha ekonomik evlere yönlendirirken, konut sahiplerini de fiyatlarını rekabet koşullarına göre gözden geçirmeye zorluyor.



Türkiye  genelinde yüksek kredi maliyetleri ve artan girdi maliyetleri, kiralık ve satılık konut piyasasını önemli ölçüde etkiliyor. Gündemden düşmeyen yüksek maliyetler, kiracıları daha ekonomik evlere yönlendirirken, konut sahiplerini de fiyatlarını rekabet koşullarına göre gözden geçirmeye zorluyor.

Son günlerde beton ve çimento fiyatlarındaki sürekli artış, konut piyasasını da derinden sarstı. Peş peşe gelen zamlar, kiralık ve satılık konut arayışında olan vatandaşları ciddi bir mali baskı altında tuttu.

Konut sahibi olma hayali kuran pek çok kişi, yükselen inşaat malzeme maliyetleri sebebiyle karşılarına çıkan ekonomik engellerle mücadele etmek zorunda kaldı. Urfanatik'ten Özlem Gülebak imzalı habere göre söz konusu bu durum da gayrimenkul piyasasındaki konutların yükselmesine neden oldu.

Konut fiyatları tırmanışa geçti! Sektörden ev almak isteyenler elini çabuk tutsun uyarısı geldi!

“ARTIŞIN TEMEL SEBEBİ KREDİLERİN YÜKSEK OLMASI “

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen emlak sektöründe fiyatların yüksek olduğunu dile getiren emlakçı Celal Koç, "Konutlara fazla talep yok kiralık ev fiyatları değişiyor örnek vermek gerekirse, Karaköprü'de 7 bin 500 Türk Lirası ve 9 bin Türk Lirası arasında değişirken, Ahmet Yesevi de ise 3 bin 500 Türk Lirası ile 5 bin Türk Lirası arasında kiraladığımız evler var. Satılık konutların fiyatlarına bakarsak da 2 oda 1 salon konutlar 700 bin Türk Lirası'ndan başlıyor katına göre değişiklik gösterebilir şu anda elimizde kiralık konutlar yok” dedi.

“KİRALIK KONUT KOLAYCA BULUNMUYOR”

Celal Koç konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “İnşaat sektöründe fiyatlar da yüksek olduğu için doğal olarak konut fiyatlarına da yansıyor. Mesela bir müşteri yanımıza geliyor. ‘Ben krediye uygun konut alacağım diyor bankadan sorduğu için orda fiyatlar yüksek olması nedeniyle doğal olarak ev fiyatları duruyor. Şuan da vatandaşlar en çok kiralık konut kullanmayı tercih ediyor fakat ne yazık ki elimizde kiralık konut yok. Çünkü piyasa da sıkıntı var, vatandaşlara şunu söylemek istiyorum bir an önce konut alın” dedi.

 

Emeklilerden kira isyanı!

Belediyeden satılık ve kiralık 10 gayrimenkul!

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?


Geri Dön