30 / 04 / 2024

Konut fiyatlarında maliyet sebebiyle düşüş olmayacak!

Konut fiyatlarında maliyet sebebiyle düşüş olmayacak!

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan yaptığı açıklamada konut fiyatlarında beklenenin aksine bir düşüş olmayacağını söyledi.



 

Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan, seçim sonrası konut sektörüne dair, bazı açıklamalar yaptı. Ülkealan, konut fiyatlarında beklenenin aksine bir düşüş olmayacağını söyledi.

Seçim sonrası konut fiyatlarında düşüş beklentisinin gerçekleşmesinin mümkün olmadığını dile getiren Ülkealan Yapı Endüstrisi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Ülkealan “Şahsi fikrime göre konut fiyatlarında düşüş olması mümkün değildir. Her geçen gün artan maliyetler göz önüne alındığında fiyatların düşmesi mümkün olmayacaktır. Gayrimenkulde fiyatın düşmesi algısı maalesef her ekonomik daralma dönemlerinde yapılmaktadır ancak bu söylem ülkenin lokomotifi konumundaki inşaat sektörünü farklı çözümler üretmeye ve müşterisine alım alternatifleri sunma noktasında çalışmalar yapılmasına sebep olmaktadır; inşaat firmaları alıcı müşterisine bankasız, kefilsiz, vade farksız ödeme planları sunmaktadır. 24 aydan 60 aya kadar vadeler sunması alıcının banka riskine girmeden senetli satışa yönelmesine ve buda sektörün canlanmasına katkıda bulunmaktadır. Bunun haricinde hükümet tarafından yapılan düzenlemeler de sektörde karşılık bulmaya devam etmektedir. İşin özü her kriz ya da ekonomik daralma süreçleri ülkemizde alıcı için fırsatları da beraberinde getirmektedir” diye konuştu.

Yüzde 13’lük kısmı satıldı

Sunduğu uygun ödeme koşulları ile fark yaratan Sunset İnce projesinde, peşinata göre 48 Ay’a kadar şirket finansmanlı vade farksız ödeme planı sunuyor. ’Kişiye özel’’ ödeme planları ayrıcalığı da sunulan projenin fiyat skalasına da değinen Tolga Ülkealan “Lansman öncesi dönemde olduğumuz için yatırımcımıza kazandıracak, uygun satış fiyatları ile başlangıç yaptık. 119,87 metrekarelik 2+1 dairelerimiz 435 bin lira, 182,44 metrekare 3+1+1 daireler 665 bin lira, 252,15 metrekare 5+1+1 daireler 781 bin 500 lira ve 351,33 metrekare 6+1+1 daireler 1 milyon 343 bin liradan başlayan fiyatlar ile satışa sunulmuştur, projemizin 15.04.2018 tarihinde satışına başlanmıştır” diye konuştu.


Geri Dön