06 / 05 / 2024

Konut fiyatlarındaki artış ne durumda?

Konut fiyatlarındaki artış ne durumda?

Konut fiyatları Kasım ayında yıllık olarak yüzde 11,33 artış gösterdi. Bu artış ile konut fiyatları Kasım ayında endeks tarihinin en yüksek seviyesine çıktı. 



Kasım ayında konut fiyatlarının yıllık olarak yüzde 11,33 artış kaybetmesi  Kasım ayında endeks tarihinin en yüksek seviyesine çıkmasına neden oldu.

 

Konut fiyatları artış hızı yüzde 12,98'lik enflasyonun gerisinde kaldı. Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut fiyatları Eylül ayından bu yana enflasyonun gerisinde artış kaydediyordu. Kasım ayı ile birlikte konut fiyatlarındaki reel kayıp dönemi 3 aya yükseldi. 

 

Şehirler özelinde bakıldığında İstanbul'da konut piyasasındaki durgunluğun dikkat çekici boyutlara ulaştığı görülüyor. Yine verilere bakıldığında;  Kasım ayında İstanbul'da konut fiyatları yıllık olarak yüzde 5,87 artış gösterdi. Böylelikle İstanbul'da fiyatlar endeks tarihinin en düşük artış hızını kaydetmiş oldu. 

 

Konut satışlarında, İstanbul 19 bin 939 konut satışı ve yüzde 16,2 ile en yüksek paya  sahip olmştu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 14 bin 200 konut satışı ve yüzde 11,6 pay ile Ankara, 7 bin 360 konut satışı ve yüzde 6 pay ile  İzmir  izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 6 konut ile Hakkari, 16 konut ile Ardahan ve 51 konut ile Şırnak olmuştu.
 


Geri Dön