05 / 05 / 2024

Konut fiyatlarındaki yükseliş sürecek! Ev alacaklar dikkat! 

Konut fiyatlarındaki yükseliş sürecek! Ev alacaklar dikkat! 

Keller Williams Alesta Gayrimenkul Danışmanı Mehmet Emin Toka, konut fiyatlarındaki yükselişin süreceğini belirterek, sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu. 



İzmir'in, İstanbul ve  Ankara  gibi büyük şehirlerden nitelikli göç aldığına ve yurtdışından da Rus ve İranlılar’ın kente ilgi gösterdiğine vurgu yapan Keller Williams Alesta Gayrimenkul Danışmanı Mehmet Emin Toka, "İzmir geçmişten beri bir çekim merkezi. İnsanların konut talepleri de devam ediyor. Fakat artan enflasyon ve özellikle bankaların kredi vermemesi gibi nedenlerle özellikle orta kesimin konut talebinde ciddi bir azalma söz konusu oldu" açıklamasında bulundu. 

Mehmet Emin Toka, insanların Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından, sonra arsa, tarla gibi gayrimenkullere yöneldiğini aktararak, "Döviz bir süredir sabit şekilde ilerliyordu. Şimdi de dolarda yaşanan artış nedeniyle dövize olan ilgi arttı. Dolardan elde edilecek gelirin ileride yine gayrimenkule döneceğini düşünüyorum" dedi ve gayrimenkulün her zaman en güvenli yatırım aracı olduğunun altını çizdi. 

Konut fiyatlarındaki yükseliş sürecek! Ev alacaklar dikkat! 

Ev fiyatlarında yaşanan yükseliş trendinin süreceğini belirten Toka, nakite ihtiyacı bulunan mal sahiplerinin evlerini piyasadan daha uygun şartlara sattığına ve bu durumun nakiti olanlar için avantaj olduğuna da vurgu yaptı. 

Mehmet Emin Toka, söz konusu açıklamasında "Her kriz bir fırsat yaratır. Konutlar satışların durması nedeniyle fiyatlarda kısmen de olsa düşüş başladı. Şu anda nakit parayla uygun fiyatlı daireler bulmak mümkün" ifadelerine yer verdi. 

Yaz aylarının da durgun geçebileceğini söyleyen Toka, bir taraftan da üst segment konutlara talebin arttığını belirtti. "İzmir’de eskiden lüks konut denilince yatırımcılar Güzelbahçe, Urla, Çeşme ve Seferihisar’a ilgi gösteriyordu" diyen Toka, şu an ise Sasalı, Kemalpaşa ve Menemen gibi ilçelere de talebin yoğun olduğunun altını çizdi. 

Konut fiyatlarındaki yükseliş sürecek! Ev alacaklar dikkat! 

Mehmet Emin Toka, kira konusunda yapılan düzenlemenin sektöre etkileri ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu ve "Hükümetin kiralık evler için belirlediği yüzde 25'lik artış sınırlaması eski kiracılar için iyi olmakla birlikte ev sahipleri için dezavantaj yaratıyor. Bu durumda mal sahibi ve kiracılar arasında sorunlar artmaya başladı. Her şeye yüzde 25'ten fazla zam geldi. Kira geliriyle geçinen ev sahipleri var" ifadelerine yer verdi. 

Yeni kiracılar için de bu durumun kötü olduğunu belirten Toka, şu an yeni kiralanacak evlerde, konut sahiplerinin uzun vadede yüzde 25 sınırlamasından etkilenmemek için daha yüksek fiyatlar istediğini belirtti. Toka, daha hassas bir düzenleme ihtiyacı olduğunu dile getirdi. 

Gayrimenkul sektöründe yıllardır güvene dayalı ilişkiler geliştirdiğine ve önemli bir portföye sahip olduğuna vurgu yapan Mehmet Emin Toka, "Sektör olarak İzmir’de daha yapılacak çok iş var. Şu anda gayrimenkul danışmanı olarak kariyerime devam ediyorum" diyerek açıklamasını tamamladı.  

İzmir'de imarlı arsa satılacak! İhalesi 20 Haziran'da yapılacak!

En az lise mezunu toplam 266 memur alınacak! KPSS'den 60 puan alanlar durmayın, hemen başvurun!

Staj ve çıraklık sigortası EYT kapsamına alınacak mı? Kimler yararlanabilecek? Tek tek belirlendi! 

İŞKUR girişimciye 150 bin TL hibe desteği veriyor! İşte başvuru şartları...


Geri Dön