29 / 04 / 2024

Konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandı!

Konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandı!

Otomobil reel fiyatında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,6 bir önceki aya göre ise yüzde 5’lik bir düşüş göze çarparken, Ekonomist Barış Soydan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandığını belirtti.



Sahibinden ve BETAM'ın merakla beklenen "Otomobil Piyasası Görünümü" raporu yayınlandı. Söz konusu rapora göre otomobil reel fiyatında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,6 bir önceki aya göre ise yüzde 5’lik bir düşüş göze çarptı. Ayrıca diğer bir taraftan ortalama satılık otomobil cari fiyatının geçen senenin Şubat ayına göre yüzde 39,3 arttığı gözlemlendi. Fakat Ocak ayında 860 bin 443 lira şeklinde olan ortalama otomobil fiyatı Şubatta 855 bin 781 liraya geriledi.

Ekonomist Barış Soydan resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/barissoydan üzerinden yaptığı paylaşımda konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandığını belirterek,  "BETAM'a göre Şubat'ta otomobil reel fiyatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16.6 bir önceki aya göre ise yüzde 5 düştü." ifadelerini kullandı.

Barış Soydan paylaşımında yine birkaç puan arttığını ama enflasyon çok daha yüksek olduğu için reel olarak düştüğünü de belirtti.

Ekonomist Barış Soydan'ın paylaşımı şu şekilde:

Konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandı. BETAM'a göre Şubat'ta otomobil reel fiyatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16.6 bir önceki aya göre ise yüzde 5 düştü.

Yani fiyatlar yine birkaç puan arttı ama enflasyon çok daha yüksek olduğu için reel olarak düştü.

Barış Soydan'ın paylaşımına gelen yanıtlar şu şekilde:

 

Düşük kiralardan dert yanan ev sahipleri dikkat! Hemen kira uyarlama davası açabilirsiniz!

Murat Kurum'a 650 bin konut tepkisi: Kağıthane'deki 688 konutluk proje 2 yılda bitirilemedi!

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin açılış tarihi belli oldu! İki yer arası süre 30 dakika kısalacak!


Geri Dön