17 / 05 / 2024

Konut ipotek masrafları azaltılıyor

Konut ipotek masrafları azaltılıyor

Tüketiciler Derneği Başkanı Engin Başaran, bankadan kredi alırken zorunluymuş gibi gösterilen hayat sigortasının mecbur olmadığını söyledi



Tüketici heyetine başvurun
Tüketiciler Derneği  Başkanı Engin Başaran bankalardan kredi kullanan tüketicileri hayat sigortası konusunda uyardı. Kredi kullanırken yaptırılan hayat sigortasının zorunlu olmadığını söyleyen Engin Başaran, "Benim şahsi fikrim bu sigortaların aslında kredilerde gerekli olduğu. Ama bu sigortalarda zorunluluk diye bir şey kesinlikle yok. Bankaların zorunluymuş gibi tahsil etmeleri durumunda kaymakamlıklardaki tüketici heyetlerine başvurulup sigorta bedelleri geri alınabilir" dedi.

300 lira masraf alınıyor
Son dönemlerde kredilerin bittiğine dair tüketicilere verilen ve temiz kağıdı diye bilinen belgeden masraf alındığına dair şikayetlerin yoğunlaştığını söyleyen Engin Başaran, bankaların bu belge için 75 liradan 300 liraya kadar masraf aldığını belirtti. Engin Başaran, "FEK kağıdı, krediye konu olan taşıt, konut gibi varlıkların üzerindeki ipoteğin kaldırılması amacıyla kullanılıyor. Biz tüketicilere temiz kağıdı için hiçbir şekilde ödeme yapmamalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.
Posta


Geri Dön