27 / 04 / 2024

Konut kira fiyatları ABD'yi de vurdu: 650 bin kişi sokakta yaşıyor!

Konut kira fiyatları ABD'yi de vurdu: 650 bin kişi sokakta yaşıyor!

ABD'de evsizlerin sayısının yüzde 12 artışla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığı aktarıldı. Veilere göre 650 bin kişi sokakta yaşıyor.



ABD İskan ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD'de de evsizlerin sayısının rekor seviyelere ulaştığı kaydedildi. Ocak 2023'te 650 binden fazla insanın evsiz olduğunun belirtildiği açıklamada, bunun, 2007 yılında verilerin kayıt altına alınmasından bu yana en yüksek sayı olduğu aktarıldı. 

EVSİZLERİN SAYISI YÜZDE 12 ARTTI!

Sputniknews'de yer alan habere göre; ABD İskan ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı'nın açıklamasında ülkede evsizlerin sayısının yüzde 12 artış gösterdiği ifade edilerek, 'büyük ölçüde' ilk kez evsiz kalanlardan kaynaklandığı belirtilen artışa, kiraların ülke genelinde hızla artmaya devam etmesi ve salgın dönemindeki fonların azalmasının da etkisi olduğu belirtildi.

Konut kira fiyatları ABD yi de vurdu: 650 bin kişi sokakta yaşıyor!

KONUT KİRALARI OLAGANÜSTÜ DERECE ZORLAYICI

ABD İskan ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada kiralık konut maliyetlerinin 'olağanüstü derecede zorlayıcı' olduğuna dikkat çekildi.

Ülkede evsizlerin yaklaşık yüzde 28 oranının çocuklu bir aileden geldiği, bu sayının 2022 yılından 2023'e 25 binden fazla kişi arttığı aktarıldı.

İskan ve Kentsel Kalkınma Bakanı Marcia Fudge, evsizlik sorununun çözümü konusunda ilerlemeler kaydettiklerini ancak hala yapılacak çok işin olduğunu söyledi. 

KİRA SORUNU LONDRA!YI DA VURDU

Konut kira fiyatları dünyanın dört bir yanına yayılmış durumda. Londra'da da her 53 kişiden birinin evsiz olduğu açıklandı.

İngiltere'de barınma konusunda çalışmalar yapan Shelter derneği, başkent Londra'da bu yıl  82 bini çocuk, en az 167 bin kişinin evsiz olduğunu ve bu yıl Noel'i geçici barınaklarda ya da sokakta geçireceğini açıkladı. 

 Rapora göre en fazla evsizin bulunduğu ilçe, Londra'nın doğu ilçelerinden Newham oldu. Burada 17 bin 200 kişinin evsiz olduğu belirtildi. Newham'ı 8 bin evsizle Westmisnter ve 7 bin 900 evsiz ile Hackney takip etti. 

Acil konut ihtiyacı kontrolden çıktı! 167 bin kişi yeni yıla evsiz girecek!

Kıbrıs'ın eski başkanı Ferdi Sabit Soyer: Demir ve çimento fiyatları artmadı, yabancı yatırımcı yurttaşı evsiz bıraktı!

Geri Dön