07 / 05 / 2024

Konut kiralama fiyatları yükselişte!

Konut kiralama fiyatları yükselişte!

AVEB Proje Danışmanlık ve Yatırım'ın kurucusu Burçin Çelik Bolgönül, kiralama fiyatlarının yükseldiğini belirtiyor. Burçin Çelik Bolgönül, kiralama fiyatlarının yükselişinin sektörü nasıl etkilediğini değerlendirdi. 



Ülkemiz konut piyasasında ki son dönemdeki belirsizlik ve konut faiz oranlarının önlenemez yükselişi konut alımlarını ciddi şekilde sekteye uğratmıştır. Gerek döviz kurlarında ki dalgalanmalar gerekse bankaların müşteri karşısında ki tutumu orta gelirli ailelerin oturum amaçlı almak istedikleri konutları alma düşüncelerini ileri dönemlere ertelemeye itmiştir.

Son dönemde hem piyasa belirsizlikleri hem ülkemizde ev kiralayan yabancı oranının git gide artması kiralama rakamlarının da ciddi şekilde artmasına neden olmuştur. Kira artış oranlarının çok daha üzerinde yapılan kiralamalar orta ve dar gelirli aileler için oldukça büyük bir problem haline gelmiştir. Döviz kurlarında ki artış ile kiraların dolara endeksli şekilde değerlendirilmesi ve yapılan kiralamalar da yabancıya öncelik verilmesi vatandaşlarımızı zorlar hale gelmiştir.

Eylül ve ekim aylarında gerek piyasalar da ki hareketlenme gerek yabancı talepleri gerekse öğrenci yoğunluğunun kiralamalarda arttığı bir süreç olduğunu düşünürsek orta ve dar gelirli ailelerin kiralama süreçlerinde oldukça zorlanacağı görünüyor.


Geri Dön