28 / 05 / 2024

Konut kiralama fiyatları

Konut kiralama fiyatları

AVEB Proje Danışmanlık ve Yatırım'ın kurucusu Burçin Çelik Bolgönül, kiralama fiyatlarının yükseldiğini belirtiyor. Burçin Çelik Bolgönül, kiralama fiyatlarının yükselişinin sektörü nasıl etkilediğini değerlendirdi. 

Konut birim fiyatları bin doların altına geriledi

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu,  konut fiyat fiyatlarında düşüsün sürdüğünü belirterek, dolar bazlı konut birim fiyatlarının bin doların altına gerilediğini söyledi.

Turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesinde mağduriyetlere çözüm konusu Meclis'te!

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesinde mağduriyetlere çözüm konusunu Meclis gündemine taşıdı. İşte detaylar...

Konut fiyatları dolar bazında gıdım gıdım aşağı gidiyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda dolar konut birim fiyatlarının gıdım gıdım aşağı gittiğini söyledi.

CHP'li Özgür Karabat: 'Vatandaşlar TOKİ'den 250-300 bin liraya konut beklerken fiyatlar 4 milyon TL'ye çıktı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat 6 Şubat depremlerine ilişkin olarak yaptığı açıklamada vatandaşlar 250-300 bin liraya konut almayı beklerken şimdi bu konutların fiyatları 4 milyon liraya kadar çıktığını söyledi.

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Konut birim fiyatları şişiriliyor mu? Ortalama konut birim fiyatı 15 gr altın oldu...

Celal Erdoğdu @CelalErdogdu, sosyal medya platformu X' den yaptığı paylaşım ile altın bazında konut fiyatlarının 13 yıllık ortalamaya yaklaşmasına 1 gr kaldı. Şu an ortalama konut birim fiyatı 15 gr altın oldu. Buna göre, 13 yıllık ortalama 14 gram altın/m². Yani Türkiye'de ortalama  1 m² konut = 16

Kısa süreli konut kiralama yasası 1 Ocak’ta uygulamaya giriyor!

Seyahat acentelerine yeni pazar açan kısa süreli konut kiralama yasası 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla uygulamaya girecek. İşte söz konusu uygulamaya ilişkin tüm detaylar...

Türkiye genelinde reel konut satış fiyatları tam 5 aydır düşüyor! İşte konut piyasasında son durum!

"sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü" raporunun aralık ayı sonuçlarına göre Türkiye genelindeki reel konut satış fiyatlarının 5 aydır düştüğü kaydedildi.

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

Konut kira fiyatlarındaki artıştan mağdur olan kiracılar rotayı Ankara'ya çevirdi! Antalya'dan Meclis'e yürüyorlar...

Antalya'da artan konut kira fiyatları nedeniyle mağdur olan yüzlerce kişi tarafından kurulan 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nun 16 üyesi, hazırladıkları 36 maddelik dosyayı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) siyasi partilere sunmak için yola çıktı.

Konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el konulacak!

İtalya’da mahkeme, Amerikan merkezli kısa ve uzun vadeli konut kiralama platformu Airbnb’nin 835,5 milyon dolarına el koyulmasına karar verdi.

Konut kira fiyatlarında fren patladı! Güncel kira fiyatları eski kiracıları 4'e katladı!

Konut kira fiyatları, okulların açılması ile yoğun bir döneme geçti. Kira fiyatları yüksek olduğu için kimse evini değiştirmeyi tercih etmezken, eski kiracılar ile güncel kira fiyatları arasındaki fark neredeyse 4 katına çıktı.

Konut kira fiyatları bir yılda yüzde 136 arttı! En çok Muğla, İstanbul ve Antalya etkilendi

Türkiye genelinde konut kira fiyatlarında 1 yıllık değer artışı yüzde 136 seviyesinde gerçekleşti. Bu kapsamda metrekare bazında en çok artış, Muğla, İstanbul ve Antalya illerinde oldu.

Konut kiralama fiyatları Haberi

Konut kiralama fiyatları

Ülkemiz konut piyasasında ki son dönemdeki belirsizlik ve konut faiz oranlarının önlenemez yükselişi konut alımlarını ciddi şekilde sekteye uğratmıştır. Gerek döviz kurlarında ki dalgalanmalar gerekse bankaların müşteri karşısında ki tutumu orta gelirli ailelerin oturum amaçlı almak istedikleri konutları alma düşüncelerini ileri dönemlere ertelemeye itmiştir.

Son dönemde hem piyasa belirsizlikleri hem ülkemizde ev kiralayan yabancı oranının git gide artması kiralama rakamlarının da ciddi şekilde artmasına neden olmuştur. Kira artış oranlarının çok daha üzerinde yapılan kiralamalar orta ve dar gelirli aileler için oldukça büyük bir problem haline gelmiştir. Döviz kurlarında ki artış ile kiraların dolara endeksli şekilde değerlendirilmesi ve yapılan kiralamalar da yabancıya öncelik verilmesi vatandaşlarımızı zorlar hale gelmiştir.

Eylül ve ekim aylarında gerek piyasalar da ki hareketlenme gerek yabancı talepleri gerekse öğrenci...